Dárky na poslední chvíli

Konečně je to tu! Na kalendáři svítí datum 22. 12. a vánoční stromek už zdobí obývací pokoj. Stojí trochu nakřivo, ale aspoň vidíme dobře na televizi! Osobně se na tuhle část roku připravuji zhruba od září, kdy začnu shánět nápady na dárky, cukroví a dekorace. Nebyla bych to já, abych si neudělala speciální složku na pinterestu a v počítači. Tím nechci působit jako vánoční maniačka, prostě ráda vypnu a nabírám inspiraci. Jistě nejsem sama, ale mnohem více lidí z mého okolí zařizuje veškeré dárky na poslední chvíli... V přeplněných nákupních centrech se to jednoduše řečeno "nedá". Obdivuji ty, co na to mají kuráž.

Pokud tedy nemáte stále veškeré dárečky a potřebujete pomoct, tady jsou moje tipy! :)
Zdroj: www.pinterest.com


1. Zamilované perníčky 
*PŘÍTEL/ PŘÍTELKYNĚ*
Neodpustím si tuhle klasiku, kterou můžete obdarovat milovaného člověka nejen o Vánocích. Stačí vyměnit perníkové těsto za obyčejné máslové sušenky a je to. A pokud stejně jako já neholdujete umělým barvivům, pátrejte ve specializovaných obchodech po přírodních červených pigmentech z červené řepy. Barvy sice nebudou tak zářivé, ale chuťově srdíčka jen získají!




2. Vánočka ala košíček
*BABIČKA, DĚDEČEK*
Znáte recept na vánočku? Obalte keramickou nebo skleněnou misku alobalem a zapleťte těsto obdobně jako proutěný košík. Samostatně dejte péct ještě zakroucené ucho a po upečení spojte a naplňte sladkostmi. Má váš dědeček rád salámy a sýry? Vynechte z receptu cukr a nahraďte ho solí! Ošatku plnou delikates může s nimi rovnou spořádat. Taktéž lze použít o Velikonocích.



3. Malá milá bonboniéra
*KOLEGINĚ/ KOLEGA*
Došla vám fantazie? Kupte bonbony a přetvořte je v osobní dárek. Uvnitř můžete nechat vzkaz nebo pf.


4. Pro gurmána
*TATÍNKOVI, STRÝČKOVI*
Extra rychlý a extra dobrý dárek, který žádného chlapa nenechá chladným. Potřebujete pouze krásnou sklenici (Ikea?) a zbytek najdete v lednici - sýr feta (či jakýkoli jiný sýr), olivy, česnek, olej, bylinky a čili papričky.

+


5. Pro náročné
*VNOUČATA, SOUROZENCI*
Všichni bychom mezi svými známými našli někoho, kdo má všechno a nechce hmotné dárky. Někdy je lepší darovat peníze a dotyčný si vybere dárek později podle svého vkusu a v povánočních slevách. Proč je dávat nudně v obálce, když je tolik kreativních způsobů? :)


6. Zahrádkářský balíček
*DĚDEČEK*
Ať už do květináčku vložíte semínka, náčiní, pracovní rukavice nebo sladkosti... vždy to obdarovaného potěší!


7. Ozdoby od srdce
*KDOKOLI*
Zakupte si v papírnictví modurit, hlínu nebo rychle schnoucí hmotu. Otisknutím větévky či krajky vytvoříte 3D efekty a pomocí vykrajovátek a špejle dílo dotvořte. Lze také obarvit zlatým/ stříbrným sprejem, taktéž lze zakoupit v papírnictví!


8. Vanilkové mámení
*KUCHAŘINKY*
Je libo vanilkový extrakt či cukr? Zalijte vanilkový lusk vodkou a je hotovo! (lze koupit v supermarketech)

9. Singing in the rain
*KAMARÁDKA, MAMINKA, PŘÍTELKYNĚ, SESTRA*
Neznám ženu, kterou by neočaroval tak nádherný deštník! Vyražte do galanterie, specializovaných obchodů nebo kteréhokoli řetězce s obuví (např. Baťa a Matrix mají nádherné).


10. Povinná výbava
*PRO KAŽDOU SLEČNU*
Nálož 100% nápadů, které potěší každou z nás. V první řadě kosmetická taštička, dále textilní obal na knihu, prsten a stylový obal na telefon. Klasika, která vždy sklidí úspěch a nestojí svět. (Seženete v drogeriích, knihách a dárcích, SIXu a obchodech s elektronikou.)



PS: Pokud mi chcete také dát nějaký vánoční dárek, vyplňte můj dotazník na téma Aspartam a umělá sladidla http://umela-sladidla-aspartam.vyplnto.cz/ ! Výsledky mi poslouží jako podklad k maturitní práci z chemie... :)

Přeji krásné Vánoce a šťastný nový rok!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: