Krásné sobotní ráno! Včera se mi povedlo získat první letošní zápočet. Hurá! A po příjezdu domů z Prahy jsem se nabitá energií pustila do pečení zdravé snídaně na dnešní den. Zapojila jsem se tak do soutěže od společnosti EMCO, kdy je podmínkou vymyslet vlastní originální snídani s hlavní surovinou jemné vločky. Ovesnou kaší jsem Vás tu krmila už několikrát, takže tentokrát přináším mrkvový koláč s vánočním kořením. Snad Vám bude chutnat! :)
Postup:
Nastrouháme mrkev, jablko, mírně posolíme a přisypeme vanilkový cukr. Přidáme ovesné vločky, rum, celozrnnou mouku, jedlou sodu, olej a med. Vše dobře promícháme. Na závěr přidáme i namleté koření: skořici, anýz, fenykl. Těstem naplníme předem vymazanou koláčovou formu, posypeme hrstí vlašských ořechů a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 25 minut.
Návrh na servírování k snídani:
Ukrojíme si dva přibližně stejně velké kousky. Jeden natřeme burákovým máslem a překlopíme na druhý. Posypeme kokosem, ozdobíme a navrch pokapeme domácím kakaovým toppingem - 1 lžička holandského kakaa + 1 lžičky horké vody + 1 lžička medu.
Jak se Vám líbí? Mlsáte rádi mrkvové moučníky?
Budu se těšit na Vaše komentáře! Mějte krásný adventní víkend. :)
Vaše Štěpánka 💕
Budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 4 vrchovaté polévkové lžíce jemných ovesných vloček EMCO s vlákninou
- 8 vrchovatých polévkových lžic jemných ovesných vloček EMCO
- 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
- 2 velké nastrouhané mrkve
- 1 nastrouhané jablko
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu
- 1 polévková lžíce medu
- 1/4 lžičky skořice
- špetka namletého anýzu a fenyklu
- 1/4 lžičky jedlé sody
- hrst namočených vlašských ořechů
- 1 lžíce řepkového oleje
- tuk na vymazání formy
Postup:
Nastrouháme mrkev, jablko, mírně posolíme a přisypeme vanilkový cukr. Přidáme ovesné vločky, rum, celozrnnou mouku, jedlou sodu, olej a med. Vše dobře promícháme. Na závěr přidáme i namleté koření: skořici, anýz, fenykl. Těstem naplníme předem vymazanou koláčovou formu, posypeme hrstí vlašských ořechů a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 25 minut.
Návrh na servírování k snídani:
Ukrojíme si dva přibližně stejně velké kousky. Jeden natřeme burákovým máslem a překlopíme na druhý. Posypeme kokosem, ozdobíme a navrch pokapeme domácím kakaovým toppingem - 1 lžička holandského kakaa + 1 lžičky horké vody + 1 lžička medu.
Budu se těšit na Vaše komentáře! Mějte krásný adventní víkend. :)
Vaše Štěpánka 💕
Mohlo by se Vám zalíbit:
Mrkvové koláčky i moučníky mám moc ráda. Díky za tik, vyzkouším i tenhle :)
OdpovědětVymazatMagicBeautyLife
Ještě jsem žádné mrkvové moučníky nejedla, ale vypadá dobře a velmi chutně. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Ukládám recept, tohle už je od pohledu TOP! ♥
OdpovědětVymazatSuper tip, recept určitě během prosince vyzkouším :)
OdpovědětVymazatJe nádherný :)
OdpovědětVymazat