Ovesný mrkváček

Krásné sobotní ráno! Včera se mi povedlo získat první letošní zápočet. Hurá! A po příjezdu domů z Prahy jsem se nabitá energií pustila do pečení zdravé snídaně na dnešní den. Zapojila jsem se tak do soutěže od společnosti EMCO, kdy je podmínkou vymyslet vlastní originální snídani s hlavní surovinou jemné vločky. Ovesnou kaší jsem Vás tu krmila už několikrát, takže tentokrát přináším mrkvový koláč s vánočním kořením. Snad Vám bude chutnat! :)


Budeme potřebovat:
  • 1 vejce
  • 4 vrchovaté polévkové lžíce jemných ovesných vloček EMCO s vlákninou
  • 8 vrchovatých polévkových lžic jemných ovesných vloček EMCO
  • 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
  • 2 velké nastrouhané mrkve
  • 1 nastrouhané jablko
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1/4 lžičky skořice
  • špetka namletého anýzu a fenyklu
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • hrst namočených vlašských ořechů
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • tuk na vymazání formy

Postup:
Nastrouháme mrkev, jablko, mírně posolíme a přisypeme vanilkový cukr. Přidáme ovesné vločky, rum, celozrnnou mouku, jedlou sodu, olej a med. Vše dobře promícháme. Na závěr přidáme i namleté koření: skořici, anýz, fenykl. Těstem naplníme předem vymazanou koláčovou formu, posypeme hrstí vlašských ořechů a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 25 minut.

Návrh na servírování k snídani:
Ukrojíme si dva přibližně stejně velké kousky. Jeden natřeme burákovým máslem a překlopíme na druhý. Posypeme kokosem, ozdobíme a navrch pokapeme domácím kakaovým toppingem - 1 lžička holandského kakaa + 1 lžičky horké vody + 1 lžička medu.



Jak se Vám líbí? Mlsáte rádi mrkvové moučníky?
Budu se těšit na Vaše komentáře! Mějte krásný adventní víkend. :)
Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by se Vám zalíbit:


5 komentářů:

  1. Mrkvové koláčky i moučníky mám moc ráda. Díky za tik, vyzkouším i tenhle :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem žádné mrkvové moučníky nejedla, ale vypadá dobře a velmi chutně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Ukládám recept, tohle už je od pohledu TOP! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Super tip, recept určitě během prosince vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: