Taštičky pro radost

Nedělní šití & Dřevěná krabička "Teatime"

Trošku jsem se při tom špatném nedělním počasí doma nudila a chytla mě múza. Učit se mi nechtělo, prát se mi nechtělo, vařit se mi nechtělo...
Takže jsem nažhavila šicí stroj a pustila se do tvoření! Už dlouhou mě trápí má peněženka, kupodivu ne proto, že by zela prázdnotou, ale jednoduše se rozpadá. :/
Prostě, co si člověk neudělá sám... A tak jsem se do toho pustila!
Nebylo to jednoduché. Musela být dostatečně velká, aby se mi tam vešly všechny kartičky do školy a k tomu ještě peníze. Snad zítra vydrží první zátěžovou zkoušku. Postup výroby není nijak složitý :) pomůže Vám obrázek, který jsem dala úplně na konec článku.
Podívejte se pro inspiraci i na můj další výtvor - kosmetickou taštičku se srdíčky. Ještě nevím, co si do ní přesně dám... Možná brýle! :)
A doporučuji vycpat taštičky vatelínem. A- nabudou na objemu a za B- můžete je použít jako malý polštářek C- drží tvar D- vypadá to víc profesionálně. 





Poznámka: Doporučuji i jako dárek blízkým.

 Teatime

Již dříve mi přišla do ruky krabička od kvalitního a velice smradlavého francouzského sýra. Takové jsou prý nejlepší, ale říkám "prý". Já mám ráda, když se při otevírání ledničky nemusí spěchat, aby nezapáchal celý byt. Bylo mi ji líto vyhodit, (Schovávám totiž všechno, co se dá dál využít.) a tak jsem přelepila svrchní stranu a "tra-dá-á-á"! Mám tu jednu krabičku na čaje (ten sýr není cítit). Maminka se mi už přihlásila, že má o ni zájem a tak ten nápad posílám dál... Třeba vám pomůže, když se nám blíží ty Vánoce! Můžete vytvořit krabičku na čokoládové bonbony, směs oříšků nebo sušenky.

Takže hurá tvořit! 

Krabička čeká už jen na naplnění čajovými sáčky! 

Výsledky mého snažení

nejjednodušší postup: dva (+ výplň) stejně velké kusy látky obšité, aby se jejich konec netřepil, přišijeme k zipu. Zip rozepneme převrátíme na rub a sešijeme po stranách a na dně (na rubu!) . Převrátíme na líc a máme hotovo! 



2 komentáře:

  1. Tyjo, ty jsi šikovná:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mockrát děkuji :) ale není to nic těžkého, když má člověk vše co potřebuje.. :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: