Novinky + EKO

Krásný první podzimní den přátelé!
Za tu dobu, co jsem se neozývala se událo mnoho změn, se kterými bych se s Vámi chtěla podělit.

Po všech peripetiích, dlouhých frontách, krvi, potu a slzách, jsme získali společný pokoj na kolejích! Od příštího týdne začíná nová éra blogu Corculum - jídla z kolejních podmínek! Bude to obtížné, ale život je plný výzev. Držte nám palce. Snad budou nové články sloužit jako inspirace těm z Vás, kdo potřebují vařit rychle, levně a efektivně! ...a mám pocit, že je nás takových, čím dál víc. :)

Dále jsme se nově pustili do pátrání po potravinách BEZ palmového oleje v prodejnách Tesco! Už máme prozkoumané oddělení s čokoládami, bonboniérami a žele bonbony. Na čas, energii i oči je to vysoce náročné, tudíž ještě dlouho potrvá, než postoupíme dál. O důvodu, PROČ NEKUPUJEME POTRAVINY S PALMOVÝM OLEJEM, jsem se rozepisovala v tomto článku. :) Udělalo mi ohromnou radost, kolik z Vás má na věc stejný názor a zajímá se o aktuální problémy. Děkuji za odezvu!

Jak říká podtitul na úvodu -> Corculum není jen foodblog a ráda bych se věnovala v nedaleké budoucnosti i něčemu jinému než zdravému vaření a pečení. Nechci totiž začít nudit Vás ani sebe. Aktuálně se zaměstnávám nejen v kuchyni, ale i šitím, sportováním, čtením... Zkrátka čerpám síly na další školní rok, který bude jistě náročnější než ty minulé. V neposlední řadě nezapomínám plánovat! Připravuji sérii článků o našich nejoblíbenějších jednoduchých hlavních chodech, inspirativní fotodeníky "Moje domácí vege", typy na vánoční dárky (ano, už!) a také souhrnný seznam potravin BEZ palmového oleje. Velké plány a plné ruce práce!

V aktuální GIVEAWAY od eshopu Bavíměvařit.cz můžete vyhrát filtrační konvici Brita se třemi náplněmi zdarma. Jestli jste se ještě nezapojili, nezapomeňte, že soutěž končí 11.10.2015! :) Sami jsme si konvici s přítelem pořídili na kolej a jsme maximálně spokojení. :) Obyčejné vodě z kohoutku už odzvonilo nadobro... Teď přemýšlíme nad koupí ekologických lahví, které by nám také mohly se zbytečnými výdaji za pet lahve. Jedna taková od labeloo vyjde na cca 270 Kč, což vyjde na cca 18 minerálek. Trochu matematiky... Pokud bychom si chtěli kupovat týdně pouhé dvě lahve, vrátí se nám tato investice po 2 měsících. Výrobce ovšem slibuje životnost plastových lahví na 10 let, což je naprostá bomba!

Pomůžete mi vybrat tu správnou? Zatím stále váhám nad těmito:



 ecozz SlimBottle pink 0.5l (2)
1. Tenká lahev 0,5 l
EQUA White Lace 0.6 l - plastová lahev na pití (1)
2. Bílá s krajkami 0,6 l

EQUA Black Lace 0.6 l - plastová lahev na pití (1)
3. Černá s krajkami 0,6 l
EQUA Plain Grey 0.6 l  (1)
4. Stříbrná a jednoduchá 0,6 l


EQUA Red Text 0.6l - plastová lahev na pití (1)
5. červená zelené 0,6 l

Takže kterou byste si koupili Vy? :)  Jestli máte s eko lahvemi vlastní zkušenosti, sem s nimi! Nezapomeňte na giveaway a mějte se krásně! :)

Follow on Bloglovin

8 komentářů:

  1. Moc se těším na nové články a přeji ti, ať se ti na koleji líbí! :)
    A za mě bílá s krajkou!

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce v novém působišti Štěpi!! :) A moc se budu těšit na kolejní články i ty "palmové" - taky se už na palmový olej delší dobu soustřeďuji, dokonce si dělám domácí margarín bez PO ;) A na kupované sladkosti jsem se vybodla úplně..
    Láhev u mě vede 4. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, domácí margarín? :) Tak to klobou dolů! A držím palečky s dětmi. :) Koukala jsem na fotky pokojíčku a opravdu jsi se krásně vyřádila! Ten králík v rámečku se povedl. :) :) Díky za názor a za krásný komentář. :)

      Vymazat
  3. Těším se na články z kolejí! A nejvíce se mi líbí lahev 3 :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem zmatená.. každá jste mi doporučila jinou. :D :O Babo raď! :) :D Každopádně díky! :)

      Vymazat
  4. Jsem pro bílé krajky a palec nahoru za kolejní kuchyň, fakt se na to těším! :) A na ten seznam potravin bez palmového oleje se těším, ráda bych tě v tom podpořila, tak můžem někdy vyrazit hledat spolu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsem si tu bílou s krajkami opravdu objednala! :) Tak to se určitě někdy zaměstnáme v pauze mezi přednáškami! :) :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: