Konečně se hnuly ledy. Obrazně.
Od osamocených příspěvků na Facebooku a skupiny nadšenců sdružených ve skupině Stop palmovému oleji, jsme se konečně posunuli na další metu! Po odvysílání reportáže o požárech pralesů v Malajsi v České televizi, se mluví o palmové katastrofě všude možně. Třeba v seriálu A DOST! na Streamu (rozhodně doporučuji zhlédnout), zmínkách v dTestu (článek, kde se dozvíte o poměru PO na celkové spotřebě olejů v EU a jeho ceně v porovnání s oleji slunečnicovým/ řepkovým a burákovým) nebo i v oblíbeném online deníku Ona Dnes (berte s velkou rezervou).
Vždycky mi udělá radost, když najdu v regálu v obchodě nějakou mňamku bez PO. Nejsem vegan, ale veganská jídla mě baví. Jsou zdravá, hravá a v naprosto-naprosté většině bez palmáče. Objevila jsem veganské placky/krekry z LifeFOOD, které už nedám z ruky. K nim už k dokonalosti chyběl jen kiwi zeleninový salát a učení šlo hned mnohem líp.
Na porci pro jednoho budeme potřebovat:
- 1 zralé kiwi nakrájené na kostičky
- 1 srdíčko salátu
- 1/4 ledového salátu
- 1/5 okurky
- 1-2 lžíce burských oříšků
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu
- 1 špetka soli
- špetka mletého pepře
- 2 ks vita placek bio s italskou příchutí
- 1 lžička hořčičného oleje
Směšně jednoduchý postup:
Do misky ručně natrháme oba saláty na malé kousky (zelenina si tak zachová víc vitaminů, než když ji nakrájíme obyčejným ocelovým nožem), nakrájíme kiwi na kostičky a očištěnou okurku. Vše smícháme s medem, citronovou šťávou, solí a olejem. Posypeme pepřem, burskými oříšky a podáváme s italskými plackami či jiným pečivem. Přeji dobrou chuť! <3
Jste v boji proti PO s námi? LifeFOOD ho vyřadil ze svého složení už dávno a v boji proti němu pokračuje. Kéž by bylo takových společností více. :)
Omlouvám se, že nejde o vánoční příspěvek. Příště se polepším, slibuji! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!