Přivolejte si ještě dnes trochu léta s touto raw zeleninovou polévkou. 🌼
Budeme potřebovat:
- 3 velká rajčata
- 1 šalotku
- 1/2 okurky
- 1 papriku libovolné barvy
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml vody
- lžička balzamikového octa
- sůl, pepř a cukr na dochucení
- čerstvá bazalka
- zakysaná smetana
- bagetka
1) Zeleninu a šalotku nakrájíme na středně velké kostky.
2) Zalijeme trochou vody, osolíme a rozmixujeme dohladka.
3) Dochutíme octem, cukrem a pepřem a dáme do lednice vychladit.
4) Podáváme se zakysanou smetanou, lístky bazalky a pokapané olivovým olejem s pečivem.
Také jste dnes začali semestr? Probudili jsme se do pošmourného a líného rána, takže jsem byla celkem vděčná za svoji včerejší přípravu. Přivezla jsem si na koleje ovesné lívance, které stačilo jen hodit na půl minutky do mikrovlnky. Pro mě s burákovým máslem a marmeládou, pro přítele s marmeládou a řeckým jogurtem s trochou moučkového cukru - mňam. Rychle ranní kávičku, sbalit se utíkat na první přednášku. Doufám, že to takhle pohodově budeme zvládat celý rok.
Přeji všem úspěšný semestr a nenechte si zkazit počasím dobrou náladu! Určitě napište, jak vypadalo Vaše dnešní ráno.
Co říkáte na polévku Gazpacho? Už jste ji někdy ochutnali? A najde se mezi vámi znalec seriálu Red Dwarf?😈
Co říkáte na polévku Gazpacho? Už jste ji někdy ochutnali? A najde se mezi vámi znalec seriálu Red Dwarf?😈
Vaše Štěpánka
💕
Další polévky:
Miluju gazpacho, mňam! Je fakt, že teď už na něj mám menší chuť než v létě, ale asi bych si dala říct, kdyby mi ho někdo strčil pod nos :)
OdpovědětVymazatPřeji Ti úspěšný semestr, nám dálkařům to začne až o pár týdnů později.
To vypadá božsky!
OdpovědětVymazat