❤️ Čtenáři blogu:

Kokosový bezlepkový koláč

Krásné pondělní ráno😊,
když jsem vyráběla kokosové mléko, zbylo mi moučky tak akorát na další pečení. Pustila jsem se tedy rovnou do dalšího experimentu! Protože tvarohové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších, vznikl tento kakaový koláč z pohankové mouky a kokosu. Jestli ho chcete mít ještě lepší než my, použijte dvojitou dávku tvarohového krému. Já to rozhodně pro příště v plánu mám! 
Mějte se hezky, užijte si dnešní den a oslavujte se mnou. Ode dneška jsem totiž dospělá i v Americe. 🙌😇



Na 1 malý plech budeme potřebovat:
Ingredience na velkou koláčovou formu/ plech je nutné zdvojnásobit.
  • 80-100 g sušeného rozmixovaného kokosu (použila jsem kokosovou drť po výrobě kokosového mléka)
  • 6 lžic pohankové mouky
  • 2 celé bílky
  • 1 špetka soli
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 rovná lžička jedlé sody
  • 1-2 lžíce medu
  • 1 šálek bezlepkových vloček
  • 1 nastrouhané jablko
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce holandského kakaa
Krém:
Osobně bych příště použila dvojnásobné množství tvarohového krému.
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 rovná lžíce medu/ jiného sladidla
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka muškátového oříšku
V míse si smícháme kokosovou drť s pohankovou moukou, jedlou sodou, vločkami a kakaem. Přidáme med, jablko, žloutek, zalijeme horkou vodou, olejem a přidáme kokosový tuk. Zamícháme, přidáme na závěr mírně vyšlehané bílky se špetkou soli a vypracujeme vláčné těsto. Navrstvíme na pečicí papír.
V misce si smícháme tvaroh se žloutkem, medem a kořením. Pokud je příliš tuhý, doředíme například vanilkovým extraktem či mlékem. Krémem nachystané těsto rovnoměrně po celém povrchu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut 🔚. Dobrou chut! ❤️ .





Doufám, že se Vám dnešní recept líbil. Svůj názor mi můžete dát najevo v komentářích! Vždy si je pečlivě pročítám a dělají mi ohromnou radost. 😍

Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by se Vám také líbit:

Komentáře

  1. Koláč vypadá úžasně, ráda bych ho vyzkoušela, jen jsem se chtěla zeptat, co mám chápat tím kokosovým tukem? Mohu použít kokosový olej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jedná se o to samé, omlouvám se za nepřesnost! :)

      Vymazat
    2. Nic se neděje, jen jsem nechtěla nic pokazit. :) Ještě se zeptám, místo kokosové drti se dá použít obyčejný strouhaný kokos, nebo je třeba ho nějak více pomixovat? :)

      Vymazat
    3. Určitě můžete vyzkoušet i verzi s nerozmixovaným kokosem. :) Na chuti se to negativně jistě nepodepíše :), jen možná konzistence už bude jiná.. Ale zkusila bych to! :)

      Vymazat
    4. Skvělé, díky moc za rady. Krásný den přeju! :)

      Vymazat
    5. Tak jsem koláč vyzkoušela s malou obměnou - kokos jsem dala obyčejný strouhaný, jen jsem ho trochu promixovala tyčovým mixérem, a místo bezlepkových vloček, které jsem zrovna neměla po ruce, jsem použila rýžovou mouku. A bylo to úžasné, díky za skvělý recept. :)

      Vymazat
    6. Tak to mám ohromnou radost! Nemáte vůbec zač. :) :)

      Vymazat

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Instagram @Stepanka_T

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky