Krásné pondělní ráno😊,
když jsem vyráběla kokosové mléko, zbylo mi moučky tak akorát na další pečení. Pustila jsem se tedy rovnou do dalšího experimentu! Protože tvarohové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších, vznikl tento kakaový koláč z pohankové mouky a kokosu. Jestli ho chcete mít ještě lepší než my, použijte dvojitou dávku tvarohového krému. Já to rozhodně pro příště v plánu mám!
Mějte se hezky, užijte si dnešní den a oslavujte se mnou. Ode dneška jsem totiž dospělá i v Americe. 🙌😇
Na 1 malý plech budeme potřebovat:
Ingredience na velkou koláčovou formu/ plech je nutné zdvojnásobit.
- 80-100 g sušeného rozmixovaného kokosu (použila jsem kokosovou drť po výrobě kokosového mléka)
- 6 lžic pohankové mouky
- 2 celé bílky
- 1 špetka soli
- 1 žloutek
- 1 lžíce kokosového tuku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rovná lžička jedlé sody
- 1-2 lžíce medu
- 1 šálek bezlepkových vloček
- 1 nastrouhané jablko
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce holandského kakaa
Osobně bych příště použila dvojnásobné množství tvarohového krému.
- 1 vanička tvarohu
- 1 žloutek
- 1 rovná lžíce medu/ jiného sladidla
- 1 špetka skořice
- 1 špetka muškátového oříšku
V misce si smícháme tvaroh se žloutkem, medem a kořením. Pokud je příliš tuhý, doředíme například vanilkovým extraktem či mlékem. Krémem nachystané těsto rovnoměrně po celém povrchu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut 🔚. Dobrou chut! ❤️ .
Doufám, že se Vám dnešní recept líbil. Svůj názor mi můžete dát najevo v komentářích! Vždy si je pečlivě pročítám a dělají mi ohromnou radost. 😍
Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka 💕
Mohlo by se Vám také líbit:
Koláč vypadá úžasně, ráda bych ho vyzkoušela, jen jsem se chtěla zeptat, co mám chápat tím kokosovým tukem? Mohu použít kokosový olej?
OdpovědětVymazatAno, jedná se o to samé, omlouvám se za nepřesnost! :)
VymazatNic se neděje, jen jsem nechtěla nic pokazit. :) Ještě se zeptám, místo kokosové drti se dá použít obyčejný strouhaný kokos, nebo je třeba ho nějak více pomixovat? :)
VymazatUrčitě můžete vyzkoušet i verzi s nerozmixovaným kokosem. :) Na chuti se to negativně jistě nepodepíše :), jen možná konzistence už bude jiná.. Ale zkusila bych to! :)
VymazatSkvělé, díky moc za rady. Krásný den přeju! :)
VymazatTak jsem koláč vyzkoušela s malou obměnou - kokos jsem dala obyčejný strouhaný, jen jsem ho trochu promixovala tyčovým mixérem, a místo bezlepkových vloček, které jsem zrovna neměla po ruce, jsem použila rýžovou mouku. A bylo to úžasné, díky za skvělý recept. :)
VymazatTak to mám ohromnou radost! Nemáte vůbec zač. :) :)
Vymazat