Zdravím vás u dnešního článku, jenž výjimečně vznikal narychlo a na Vaše přání. Na svém instagramu jsem sdílela v instastories kousek upečeného snídaňového "bloodie" a spousta z Vás se mi ozvalo s prozbou o recept do zpráv. Aby to bylo spravedlivé (a když už jednou recept podrobně sepisuji), rozhodla jsem se ho sdílet na insta (@stepanka_t) a podrobněji zde na blogu. Doufám, že bude koláč chutnat všem a jestli se do něho pustíte, určitě mi nezapomeňte napsat. Je vláčný, hutný a plný proteinu.
Budeme potřebovat:
Přísady na 1 kulatou dortovou formu d = 32 cm/ malý pekáček
Spoustu inspirace najdete také na mém Instagramu, Facebooku a Youtube.
Mockrát děkuji za podporu a budu se těšit příště, Vaše Štěpánka 💕
Budeme potřebovat:
Přísady na 1 kulatou dortovou formu d = 32 cm/ malý pekáček
- 250 g pečené řepy (dvě střední nebo jedna velká)
- 2 vejce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 180 g medu
- 1 špetka soli
- 1-2 odměrky čokoládového proteinu (dobrovolné)
- 250 g ovesné mouky (rozmixované vločky)
- 30 g holandského kakaa
- 100 g hořké čokolády 85%
- 90 g tuku
- 2 lžíce horké vody
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- nepovinně poleva: 80 g hořké či bílé čokolády a 1 lžíce másla
Řepu upečeme v alobalu 1 hodinu na 200°C, poté otevřeme alobal a necháme vychladnout. Následně nakrájíme na kostičky. Do mixéru si dáme vejce, bílý jogurt, lžíci vody, med a nakrájenou řepu. Vše dobře rozmixujeme. V mikrovlnné troubě si zatím rozpustíme čokoládu s 90 g tuku a lžicí horké vody. Do velké mísi si nalijeme rozmixovanou směs, rozpuštěnou čokoládu a přidáme špetku soli. Za stálého míchání přidáme postupně kakao, čokoládový protein, prášek do pečiva a ovesnou mouku. Hotové těsto dáme péct v tukem vymazané formě zhruba 25 minut na 200°C.
Moučník můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a po vychladnutí podávat, např. s malinami. Dobrou chuť!
Už jste někdy pekli sladké z červené řepy? Co říkáte na dnešní recept?
A používáte protein, popř. jakou příchuť?
A používáte protein, popř. jakou příchuť?
Spoustu inspirace najdete také na mém Instagramu, Facebooku a Youtube.
Mockrát děkuji za podporu a budu se těšit příště, Vaše Štěpánka 💕
No vypadá to dokonale čokoládově! Ano, z červené řepy jsem jednou pekla sladký chlebík s čokoládou, byla to zapékaná ovesná kaše, bylo to dobré :) Plánuji ji z ní zase něco upéct na Valentýna, přece jenom dodá krásnou růžovou chuť :) Protein používám a do pečení je nejlepší neutrální vanilka :) ale jako samotný mi moc chutná pistáciový :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Pistáciovou příchuť musím taky někdy vyzkoušet. O:) Já mám zatím jenom čokoládový, ale příště určitě půjdu do vanilkového, díky za tip. :)
VymazatBrownies už jsem z červené řepy dělala, ale to bylo hoodně dávno. Pravý čas si to zopakovat ! :D ♥
OdpovědětVymazatFIT MADDIE