Na mramorovanou bábovku do formy od Nordic Ware (6 cups recipe) budeme potřebovat:
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 šálku rozehřátého másla nebo ghí
- 1 a šálek cukru krupice
- 4 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2/3 šálku bílého jogurtu
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
Do mísy si nasypeme mouku, cukr a další sypké přísady. Vše dobře promícháme. Následně přidáme veškeré tekuté přísady: extrakt, vejce, máslo a jogurt. Vypracujeme hladké tekuté těsto. Formu na bábovku vymažeme ghí, posypeme moukou a přidáme 1/2 těsta. Ke druhé polovině v míse přimícháme kakao a navršíme na první světlou vrstvu ve formě. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C po zhruba 40 minut - zkontrolujeme špejlí (pokud se nic nezachytí na špejli, je těsto upečené). Dobrou chuť!
Děkuji DenisHenry.cz za sponzorování tohoto receptu.
Bábovku peču dvoubarevnou skoro vždycky, ať už je z jakéhokoliv těsta. Jen tvarohovou dělám jen světlou, bez kakaa. Forma je moc pěkná.
OdpovědětVymazatTvarohovou nebo tvaroh-jablečnou mám nejraději! Tak na ně recept příště a do stejné formy!:)
Vymazat