Maledivy 2022 - Jak nám uletělo letadlo

 Většinou tu s Vámi sdílím samé pozitivní zážitky, ale tentokrát něco pro pobavení z kapitoly #co_se_nám_nepovedlo. Na Maledivy jsme se chystali už zhruba 3 roky, byla to naše vysněná destinace kvůli bohatému mořskému životu, ale čekali jsme na vhodnou cenu letenek v průběhu února a března. Tento rok nám to konečně všechno klaplo a tak jsme si zarezervovali s FlyDubaj zpáteční letenky pro celou 6 člennou skupinu. 


Skvěle jsme ušetřili na letenkách i na ubytování, protože na ostrově Ukulhas (kam jsme od začátku chtěli) byly ceny poměrně přijatelné. Nebo to jsme si aspoň mysleli. Zkrátím to rovnou k tragické pointě, která by Vám mohla v budoucnu zachránit nervy: Na Maledivách je nádherně, moře je fantastické a personál hotelů na ostrovech se kvůli Vám rozkrájí. To ale neplatí pro zaměstnance letiště v hlavním městě Male ani ohledně řidičů lodí, které sem vezou turisty. 

Naplánovali jsme si cestu na letiště tak, abychom měli dostatečnou rezervu - 3 hodiny před odletem letadla. Ve výsledku jsme ale letadlo nestihli protože: předplacená loď do Male vyrazila o půl hodiny později navzdory slibům (zaplatili jsme si nejdražší možnou dopravu po soukromém letadle), 2. na moři se porouchal jeden z motorů a musel být opraven (zbyla nám rezerva cca 2 hodiny), 3. na letišti paradoxně musíte stát fronty PŘED vstupem do letiště, které trvají další hodinu a nejsou nijak smysluplné - v budově letiště Vás čekají další 4 podobné či naprosto stejné kontroly, 4. příjem odbavených zavazadel se v našem případě uzavřel ještě před oficiálně udávanou uzávěrkou a FlyDubaj cíleně nemá na ostrově žádnou pobočku, kde by to šlo reklamovat. Naopak, před terminálem na Vás bude čekat houf ochotných Maledivanů, kteří se specializují na takto odmítnuté turisty. Paráda. Naše letadlo mělo zpoždění a neletělo ještě další 2 hodiny, ale my už jsme na 100 % zůstali uvěznění v budově letiště. 

Ponaučení pro ostatní: 

  1. Ve státech, kde nerozumíte, co za jídlo si objednáváte v restauraci, zásadně trvejte na odvozu na letiště aspoň 4 hodiny před odletem. 
  2. Pokud se ocitnete v naší situaci, ihned vytáhněte mobil a začněte fotit - halu, přepážku, personál Vaší aerolinie, abyste pro další reklamační řízení měli potvrzení času a místa. Nám místní "manager" FlyDubaj sdělil, že jsme zkrátka přijeli pozdě a proto nám peníze nevrátí - Lež, se kterou se už nedá bojovat.
  3. Speciálně na Maledivách při cestování economy se obrňte naprosto neprůstřelnou trpělivostí. Sice Vás nechají v batohách provést naprosto všechno, protože se do nich nikdo nedívá, na druhou stranu je ale budou kontrolovat 4krát a pokaždé Vás čeká nejméně 15minutová fronta.
  4. I když se Vám stane něco takového, nezanevřete na cestování a myslete na tu nádhernou dovolenou před cestou domů. Ta za tohle martýrium totiž stála!
Všechno se nám nakonec povedlo vyřešit: přespali jsme ještě noc v Male a letěli následující den s SwissAir do Zurichu, pak do Berlína a z Berlína Flixbusem do Prahy... Není nic, co se dnes nedá řešit. 

Jak už jsem se zmínila výše, i přes hroznou cestu zpět bych letěla znovu. Maledivy jsou báječná destinace pro všechny, kdo milují šnorchlování a objevování podmořského světa, potápění a válení se na pláži v teple. Za sedm dní na ostrově Ukulhas jsme si zajeli na výlet za velrybími žraloky, mantami, viděli jsme nespočet mořských želv, několik druhů žraloků, nepřeberné množství barevných rybek, na souši kaloně a ochutnali báječné tropické ovoce a místní kuchyni. Pohled na naše fotografie Vám možná řekne ještě víc.










Láká Vás jet na Maledivy? A už se Vám někdy přihodilo něco podobného?

2 komentáře:

  1. Krásné fotky. Mne tyhle teplé oblasti až tolik moc ale nelákají - nemám ráda horko.
    Moc nalétáno nemám, ale v Novosibirsku nám málem uletělo asi 6 hodin zpožděné letadlo do Moskvy. Několikrát hlásili odklad letu, takže běžnou výzvu k nástupu jsme všichni přeslechli a běželi jsme až na tu poslední (deset nás bylo :D) a hned za námi zavírali dveře letadla ...

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: