Zdravím Vás u dnešního rychlého receptu, který se hodí nejen o/po Velikonocích! My ho máme velmi rádi a děláme si ho pravidelně po celý rok.
- 1 neochucené pomazánkové máslo dle výběru
- 1 svazek ředkviček
- 3 vejce natvrdo
- špetka pepře
- dohromady cca ¼ lžičky soli (dle chuti)
- nakrájená pažitka na ozdobu
- pečivo
Postup:
Vejce si uvaříme natvrdo (cca 10 minut varu), vodu následně vyměníme za studenou a necháme pár minut vychladnout. Zatím si omyjeme a očistíme svazek ředkviček a nastrouháme je nahrubo do mísy. Ředkvičky osolíme špetkou soli a opepříme, přidáme k nim pomazánkové máslo a dobře promícháme. Vychladlá vejce si oloupeme, omyjeme od zbytků skořápek a nastrouháme nahrubo do pomazánky. Vše promícháme, ochutnáme a případně doplníme špetkou dalšího pepře a soli. Pečivo potíráme souvislou vrstvou pomazánky a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Přeji dobrou chuť!
Vajičkovou pomazánku mám ráda (ředkvičky si většinou dávám na plátky nahoru), ale letos žádná nebyla - všechna vajíčka jsme zvládli rozdat :). Jinak ještě děláme plněná vejce a vajíčkový salát s tvrdým sýrem. A já miluju měkký chleba s máslem a na něj vajíčky nakrájená na plátky...
OdpovědětVymazat