Těstovinový salát s tuňákem

 Na tento velmi jednoduchý salát budeme potřebovat (porce pro jednoho):

  • celozrnné těstoviny (60-80 g)
  • 1/4 salátové okurky
  • 1 velké rajče
  • 40-80 g tuňákového masa ve vlastní šťávě z ekologického rybolovu (jiný druh než bluefin!)
  • 2 polévkové lžíce mražené kukuřice
  • pepř, sůl
  • olivový olej
Postup:
V osolené vodě přivedené k varu si dáme dle instrukcí na obalu vařit celozrnné těstoviny. Následně vodu slijeme (můžeme ji použít k zalévání rostlin), k ještě horkým těstovinám v hrnci přidáme kukuřici a promícháme. Očistíme si okurku a rajče a obojí nakrájíme na větší kusy. Plechovku s tuňákem opatrně otevřeme a spolu se zeleninou přidáme k těstovinám (šťávu použijte také). Osolíme a opepříme dle chuti (špetka bude stačit), zakápneme lžicí olivového oleje, promícháme a dáme na pár minut chladit. Podáváme studené, dobrou chuť!





Tuňákové maso jím pouze jednou za rok (dřív jsem ho nejedla vůbec). Proč? Jako jedny z celosvětově nejoblíbenějších druhů ryb čelí fatálnímu nadměrnému rybolovu. Díky snahám ekologů naštěstí nejohroženější "bluefin" tuňák již dnes tvoří jen 1 % ulovených tuňáků (i to je ovšem moc). Do ohrožení se tak dostává celková rovnováha ekosystému. Omezte prosím svojí spotřebu. WWF



1 komentář:

  1. U nás dělají přesně takový (jen z klasických těstovin) v závodce, takže si ho dávám tam (manžel tuňáka nerad, doma ho proto skoro nedělám)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: