Bábovka plná tvarohu

Zdravím vás u dnešního receptu na vláčnou tvarohovou bábovku s rozinkami a čokoládou. 



Na jednu bábovku (do formy Nordic ware 1,4 l) budeme potřebovat:
měrná jednotka = 1 šálek o objemu cca 200 ml 
  • 2 celá vejce
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 3/4 šálku cukru (nejlépe moučka)
  • 1,5 šálku hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 celý sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 5 lžic řepkového nebo kokosového oleje
  • 2 hrsti hrozinek
  • 50 g hořké čokolády (45 až 70%)
Postup:
Do mísy si dáme vejce s tvarohem a olejem a vyšleháme ručním mixérem (asi 5 minut). Přidáme za stálého šlehání opatrně mouku s cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem. Nakonec ručně vmícháme rozinky. Formu si vymažeme tukem a naplníme 1/2 těsta. Ke druhé polovině v míse přidáme pokrájené kousky čokolády, promícháme a těsto navrstvíme na předchozí vrstvu. Urovnáme do roviny lžicí a dáme péct do předem předehřáté trouby na 160 °C po dobu zhruba 50 minut-55 minut. 



Jak často pečete bábovku? A ochutnali jste už tvarohovou?

3 komentáře:

  1. Tvoja bábovka vyzerá skvelo a tá forma je nádherná, vždy ju obdivujem :-ň
    Bábovky pečiem celkom často, všedné, i nevšedné...

    OdpovědětVymazat
  2. Tvarohové moučníky jsou fajn - jsou většinou příjemně vláčné. Mám podobný recept, i když ten tvůj je méně tučný (v mém je 200 g másla). Formu jsem chválila minule, tak tentokrát pochválím talířek - líbí se mi ten reliéf na okraji

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, holky, to mám radost! Talířek je naprosto obyčejný, myslím, že ten malý je z Nanu Nana a ten větší z IKEI. Originální kousky nádobí mě vždycky potěší.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: