Na jednu bábovku (do formy Nordic ware 1,4 l) budeme potřebovat:
měrná jednotka = 1 šálek o objemu cca 200 ml
- 2 celá vejce
- 250 g polotučného tvarohu
- 3/4 šálku cukru (nejlépe moučka)
- 1,5 šálku hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 celý sáček kypřicího prášku do pečiva
- 5 lžic řepkového nebo kokosového oleje
- 2 hrsti hrozinek
- 50 g hořké čokolády (45 až 70%)
Postup:
Do mísy si dáme vejce s tvarohem a olejem a vyšleháme ručním mixérem (asi 5 minut). Přidáme za stálého šlehání opatrně mouku s cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem. Nakonec ručně vmícháme rozinky. Formu si vymažeme tukem a naplníme 1/2 těsta. Ke druhé polovině v míse přidáme pokrájené kousky čokolády, promícháme a těsto navrstvíme na předchozí vrstvu. Urovnáme do roviny lžicí a dáme péct do předem předehřáté trouby na 160 °C po dobu zhruba 50 minut-55 minut.
Jak často pečete bábovku? A ochutnali jste už tvarohovou?
Tvoja bábovka vyzerá skvelo a tá forma je nádherná, vždy ju obdivujem :-ň
OdpovědětVymazatBábovky pečiem celkom často, všedné, i nevšedné...
Tvarohové moučníky jsou fajn - jsou většinou příjemně vláčné. Mám podobný recept, i když ten tvůj je méně tučný (v mém je 200 g másla). Formu jsem chválila minule, tak tentokrát pochválím talířek - líbí se mi ten reliéf na okraji
OdpovědětVymazatDíky, holky, to mám radost! Talířek je naprosto obyčejný, myslím, že ten malý je z Nanu Nana a ten větší z IKEI. Originální kousky nádobí mě vždycky potěší.
OdpovědětVymazat