Na 4 porce budeme potřebovat:
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky nebo hrašky
- 1 l hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 hrst/snítka čerstvého kopru
- sůl, pepř, ocet a cukr na dochucení
Postup:
Rozpustíme si máslo a přidáme hladkou mouku, pečlivě mícháme a asi po 2 minutách světlou jíšku postupně zaléváme hovězím vývarem. Metlou velmi dobře promícháme, abychom neměli hrudky. Jakmile nalijeme veškerý vývar, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut. Nakonec přidáme smetanu, provaříme 2-5 minut a stáhneme z plotny. Nasekaný kopr vhodíme do ještě horké omáčky, zamícháme a dochutíme octem a cukrem. Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Dobrou chuť!
Můj vztah ke koprovce negativně ovlivnila školní jídelna. Možná bych se ale někdy měla hecnout a zkusit si ji udělat sama... Třeba bych jí přišla na chuť.
OdpovědětVymazat