akCELERátor


Když jsem zjistila nové, v pořadí druhé, téma kuchařského klání FitFam Bakers -> celer, hned mě napadla tahle rychlá vychytávka. Možná bude přehnané tvrdit, že se jedná o náš rodinný recept. Jistě, je to jen celer s mrkví... Ale chutná to božsky! Má babička to povýšila ještě na vyšší úroveň, když ho doplnila o smetanu a špek. Pak by tak úplně nesplňoval hlavní podmínku této soutěže... "Zdravé jídlo" a proto jsem zvolila rychlejší a méně složitou variantu. ☺ (Pokud vás bude zajímat recept - maso na celeru, podle mé milované babičky, ráda vám o něm napíšu příště.) Konec povídání, jde se na věc! 


Pokud jste se prokousali přes první odstavec a dostali jste chuť na "akCELERátor"...

Připravte si: 
(množství pro 3 hladovce)
  • 1/2 celeru
  • 3 mrkve
  • 3 kuřecí prsa
  • 10 středních brambor (cca)
  • 2 stroužky česneku
  • sladkou červenou papriku
  • mírně pálivé chilli
  • kari
  • grilovací koření
  • olivový olej 
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl





Dále budeme potřebovat: plech, pečící papír, struhadlo

Dovolte mi, abych vám osvětlila postup:
Omyjeme si brambory, nakrájíme je na měsíčky a vyskládáme je (i se šlupkou) na plech pokrytý pečícím papírem. Pokapeme mírně olivovým olejem (není nutné, ale lépe se uchytí koření) a posypeme sladkou paprikou a solí. Dáme péct na 20-30 minut. Mezitím si nastrouháme mrkev a celer -> dáme je do misky a pokud chceme, zakapeme citronovou šťávou, aby celer nezhnědl. Nakrájíme si česnek. Vezmeme kuřecí prsa, pokapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme... a dáme na pánvičku s česnekem opékat (nebo na gril). Když je maso a brambory hotové, přichází na řadu celer! Na čistou pánvičku dáme nastrouhanou směs mrkve a celeru a zalijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme pár minut, dokud se voda nevyvaří, osolíme, přidáme kari, kmín, chilli a je hotovo. Můžeme podávat buď vedle masa nebo přímo na něj. ☺

TIP -  pokud nakrájíte maso na nudličky, lze ho smíchat se zeleninovou směsí a vznikne tak "parodie na  čínu"... Nebo! Vše dejte do pečící formy společně péct, zalévejte vodou a smetanou.

Přeji dobrou chuť!


Vaříte z celeru často, nebo ho úplně opomíjíte? Slyšeli jste o soutěži FitFam Bakers úplně poprvé? Zapojte se také, za zkoušku nic nedáte... ☺ Hodně štěstí v kuchyni, Vám přeje... CORCULUM ♥

11 komentářů:

  1. Super, díky za recept :) Celer doma docela využívám, hlavně na pomazánky. K*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomazánku také musím někdy vyzkoušet :) u nás se spotřebuje vždycky takto k masu nebo do polévek, takže není šance ho ukořistit k "pomazánkování" :/ :D

      Vymazat
  2. To vypadá božsky! určitě zkusím, taková jídla miluju:) díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. O:)...mě už je to trapné! :D Ty mě stále tak chválíš.. :))))

      Vymazat
  4. Bože, to je vážně k sežrání! :) Zítra zkusím uvařit :)
    http://lenkaungrova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Wow to vypadá báječně! Přidávám se ke čtenářům, budu čerpat inspiraci! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám tě tu u nás! :))) Snad tě tu zaujme víc receptů :) dík! :)

      Vymazat
  6. To maso vypadá hodně parádně. Není nad to, když se udělá na grilu. Na pánvi ani v troubě není tak dobrý. Tu chuť tomu dodá to zakouření od ohně. I proto jsme si vybrali gril na dřevěné uhlí z https://www.avenberg.cz/k95-grilovani-grily-na-drevene-uhli . Elektrický gril by byl fajn, ale to by bylo stejné jako trouba v kuchyni a to jsem nechtěla.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: