Rychlá a snadná alternativa pravého mandlového marcipánu je tu! Když jsem se rozhodovala, zda zajít do cukrárny pro pravý marcipán, nebo si dát trochu práce a zkusit svůj vlastní (i když, ne tak úplně marcipán), zvítězila má duše dobrodruha! ☺ Překvapilo mě, jak lehké to ve skutečnosti je a jak chutný byl výsledek. Nutno podotknout, že se mi dílo zdařilo pouze díky skvělým instrukcím od ekucharka.net, kde můžete naleznout i podrobné video a návod. ☺
Budeme potřebovat:
Postup je velice jednoduchý, pouze smíchejte všechny suroviny a pak je na vás, zda obarvíte fondán potravinářskými barvami (pozor na chemii!). Vyválejte si na pracovní ploše pečlivě posypané moučkovým cukrem tenký plát, kterým potáhněte dort (nejlépe slabě pomazaný krémem). K přenesení můžete použít pečící papír.
Budeme potřebovat:
- 150 g sušeného mléka
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce medu (čím řidší, tím lepší)
- 3 lžíce vody
- trocha mandlového aroma (sladká mandle, já dala asi 1/4 čajové lžičky)
Postup je velice jednoduchý, pouze smíchejte všechny suroviny a pak je na vás, zda obarvíte fondán potravinářskými barvami (pozor na chemii!). Vyválejte si na pracovní ploše pečlivě posypané moučkovým cukrem tenký plát, kterým potáhněte dort (nejlépe slabě pomazaný krémem). K přenesení můžete použít pečící papír.
Na obrázku vidíte: Mrkvový dort s velrybami
Tyjo, to vypadá skvěle! určitě vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatSupr, už si ho zapisuju :)) Díky za tip!
OdpovědětVymazatNení zač :)) ať se vám povede! :)
OdpovědětVymazatTaké už jsem si ho zapsala, miluju jak marcipán tak "marcipán" :D :)
OdpovědětVymazatZvu tě na giveaway. :)
http://slawarehouse.blogspot.cz/2014/05/giveaway.html
Děkuji. Leni :)
OdpovědětVymazatsoutěže se rozhodně účastním. :) Dobrý nápad, snad k tobě všichni čtenáři zase vrátí, Hodně štěstí! :)
Falešný marcipán podle mě chutná ještě líp než ten pravý! :D