Domácí falešný marcipán

 Rychlá a snadná alternativa pravého mandlového marcipánu je tu! Když jsem se rozhodovala, zda zajít do cukrárny pro pravý marcipán, nebo si dát trochu práce a zkusit svůj vlastní (i když, ne tak úplně marcipán), zvítězila má duše dobrodruha! ☺ Překvapilo mě, jak lehké to ve skutečnosti je a jak chutný byl výsledek. Nutno podotknout, že se mi dílo zdařilo pouze díky skvělým instrukcím od ekucharka.net, kde můžete naleznout i podrobné video a návod. ☺

Budeme potřebovat: 

  • 150 g sušeného mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu (čím řidší, tím lepší)
  • 3 lžíce vody 
  • trocha mandlového aroma (sladká mandle, já dala asi 1/4 čajové lžičky)

Postup je velice jednoduchý, pouze smíchejte všechny suroviny a pak je na vás, zda obarvíte fondán potravinářskými barvami (pozor na chemii!). Vyválejte si na pracovní ploše pečlivě posypané moučkovým cukrem tenký plát, kterým potáhněte dort (nejlépe slabě pomazaný krémem). K přenesení můžete použít pečící papír. 










Na obrázku vidíte: Mrkvový dort s velrybami

Follow on Bloglovin

5 komentářů:

  1. Tyjo, to vypadá skvěle! určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Supr, už si ho zapisuju :)) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Také už jsem si ho zapsala, miluju jak marcipán tak "marcipán" :D :)
    Zvu tě na giveaway. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/2014/05/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji. Leni :)
    soutěže se rozhodně účastním. :) Dobrý nápad, snad k tobě všichni čtenáři zase vrátí, Hodně štěstí! :)
    Falešný marcipán podle mě chutná ještě líp než ten pravý! :D

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: