Zázvorky

Zázvorové sušenky jsou klasika, kterou jsem vždycky chtěla vyzkoušet. Střádala jsem recepty, ale nikdy nepřišla správná příležitost, až do dneška! Jako vánoční cukroví by se sice skvěle hodily, ale měli jsme spoustu jiného sladkého (hlavně mé milované perníčky♥, vanilkové rohlíčky, košíčky, pracičky, linecké, kakaové linecké, ledovky, kokosky, ... bylo toho až příliš!). Po Vánocích přišla nutná malá dieta a tak zázvorky znovu "ostrouhaly". Když jsem se dozvěděla aktuálním tématu klání FitFam Bakers, bylo mi jasné, s čím budu reprezentovat svůj blog Corculum! 




Na jeden plech si připravte:

  • 60 g hery
  • 3 velké lžíce medu
  • 125 g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
Postup:

     Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Směle do toho! 
     V míse do rozpuštěného a zahřátého tuku vmícháme 3 vrchovaté polévkové lžíce tekutého medu (lze použít i agávový sirup, pokud ho máte radši☺). Pečlivě obě ingredience spojíme v hustší zlatavou kašičku. Přidáme ostatní suroviny, pro pořádek - jedná se o: špaldovou mouku, kypřící prášek a čajovou lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru. Nejdříve vařečkou a později v ruce zpracujeme v celistvé krásně hnědé a voňavé těsto. 
     V ruce tvoříme kuličky, které pokládáme na plech s pečícím papírem a prsty je mírně zploštíme. Pečeme v předehřáté troubě na středním roštu při teplotě 180°C po dobu 10 minut. (To platí pro elektrickou troubu. Sama jsem si vyzkoušela, že po patnácti minutách mi zbyly na plechu jen samí černoušci.) Placičky se nám v troubě malinko roztečou, ale nemějte strach. Vlastně se nám to hodí! Nerovnosti na povrchu se zacelí a ve výsledku tak všechny sušenky budou vypadat stejně roztomile. 


"tři malincí pumprlíni"

      Sušenky samozřejmě zmizely během chvíle, ale naštěstí jsem je ještě stihla řádně nafotit. Zázvor je v nich krásně cítit! Hodí se k malé svačince ke kávě či čaji, ale také k horkému mléku s medem. Zkrátka, najdou si cestu ke každému členu rodiny. Na povrchu by měly být zlatavé, křupavé a  zespodu nahnědlé. Pozor, aby jste je nepřipálili jako já. :/

     Lámu si hlavu s grafikou... Nejsem žádný počítačový mág, ale nechce se mi platit profesionálům. Ráda bych se vás zeptala na názor na blog - obecně, vhled, příspěvky, co bych měla zlepšit.

     A teď si jdu dát nohy nahoru a relaxovat! Udělala jsem pěknou pitomost - šla jsem v krásných letních kožených sandálcích od Bati zhruba 12 kilometrů. Teď kulhám... Ale stálo to za to! ☺ Procházka to byla kouzelná a aspoň jsme si s přítelem užili krásné letní počasí.

Mějte se krásně! ♥

5 komentářů:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: