Prales dětem

Zdravím, milí čtenáři!
Tyhle Vánoce jsem sama sobě dala smysluplný dárek.
Uspořila jsem tisíc korun z letní brigády a přispěla na záchranu pralesa prostřednictvím akce Prales Dětem - www.pralesdetem.cz. Můj malý kousek (přesně 1 ar, 10 x 10 m) na ostrově Sumatra denně vyrobí kyslík pro 900 lidí. A nejde jen o kyslík produkovaný rostlinami, ale také o živočichy a úrodnou půdu. Díky mým 900 korunám nebude území vypáleno a použito na pěstování palmy olejné, nedojde k porušení už tak člověkem ovlivněného křehkého ekosystému a zvýším tak šanci, že i za života mých dětí a jejich dětí, bude prales existovat. Tomu říkám duch Vánoc.



Každý můžeme přispět. I pouhých 90 korun znamená dalších 10 m2. Tyto čtvereční metry pralesa jsou zárukou kyslíku pro 90 živých bytostí. Zauvažujte sami nad tím, zda podpoříte budoucnost planety, nebo utratíte stejnou sumu za kávu s čokoládovým dortem... Já mám jasno. :)



Doufám, že se na tuto problematiku díváte stejně. Pokud ano a měli byste také zájem přispět, podrobný návod najdete na stránkách Zachraň prales. Přispějete-li 900 korun, přijde Vám poštou ověřený certifikát i s vlastním věnováním. Sama jsem si zvolila anglický citát, který ve volném překladu znamená toto: Co je smyslem bytí, když alespoň nezkusíte udělat něco nezapomenutelného?


Fotografie jsem si vypůjčila z fotogalerie Prales dětem. 

Rozhodně mi napište svůj názor a zda jste se také na můj popud zapojili. Udělalo by mi to ohromnou radost! :)

Mějte se krásně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka <3

Follow on Bloglovin

2 komentáře:

  1. Přijde mi to jako naprosto skvělý nápad. Je hezké vidět, že se najdou takovéhle lidé. Po brigádě se určitě také zapojím! :-) Stala jsem se tvou pravidelnou čtenářkou, jinak zrovna začínám s blogem a byla bych moc ráda, kdyby ses mrkla. Začátky jsou vždy těžké, tak bych ti byla moc vděčná, kdyby ses stala také pravidelnou čtenářkou. Moc by mi to pomohlo. Přeji krásný zbytek dne :-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda podpořím, bloggeři si musí pomáhat. :) Jsem ráda, že o tom uvažuješ! Rozhodně to stojí za to. :) I kdybys přispěla jen 90 korunami, je to lepší než nic. Hodně štěstí! :)

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: