Role barev na Vašem blogu

zdroj


Ahoj kočky!
Stejně jako špatná výmalba v pracovně nebo v dětském pokojíčku, i nesprávná volba barev na blogu může ovlivnit čtenáře. Z mých včerejších úvah vzešel nejen nový design ale i tento článek, který pro vás bude doufám přínosem a zdrojem informací. Zjistěte, v čem tkví základ úspěchu a doveďte své stránky k dokonalosti!
Proč bychom měli na barvy dbát? Podívejte se na následující fotografie a zamyslete se, jaké pocity ve vás vyvolávají. Záměrně jsem volila ostré a jednoznačné tóny, u kterých si v popisků můžete potvrdit či vyvrátit jejich účinky na vás.


Černá - tajemno, odříkání, vzdor, elegance, zlo a mystika, vhodná na weby pro mladé lidi a na stránky s kreativním a trendy zaměřením, pozor na její kombinování s rudou (může působit lacině).


Bílá - elegance, perfekcionalismus, jas, přemýšlení, odpočinek, hodí se na weby s důrazem na funkčnost (umělecká portfolia) a čistotu.


Červená - síla, vitalita, agresivita, láska, krev, sex a vášeň, pro svoji výraznost se jako základní barva nehodí, vhodná je kombinace např. s černou či bílou barvou.


Modrá - důležité jsou u této barvy odstíny: světle modrá (klid), jasně modrá (svěžest) a tmavě modrá (důvěryhodnost a řád), je hlavní barvou používanou na webových stránkách, zejména pak firem a institucí, které v nás potřebují vyvolat pocit bezpečí a důvěry (banky, pojišťovny apod.).


Zelená - jedinečnost, příroda, naděje, hojnost, udržení pozornosti a sterilita, má na nás uklidňující účinky a jako svou hlavní barvu si ji často volí weby dobročinných organizací (např. Greenpeace).


Žlutá - optimismus, štěstí, inteligence, štědrost, podpora myšlení a paměti, údajně podporuje chuť k jídlu a často ji najdeme na akčních tlačítkách e-shopů (údajně na žlutou nejvíce reagují lidé, kteří nemají v úmyslu si něco koupit - zdroj).


Fialová - mystika, duchovno, kreativita a bohatství, v oblibě ji mají zejména mladé dospívající dívky a také se často užívá na stránkách určených pro muže i ženy (je spojením mužské modré a ženské červené).


A jak na Vás působí barevné tónování Corcula? Zvolila jsem krémové tóny meruňkovo-růžové, které by měly působit optimisticky, mladě, radostně, romanticky a navozovat chuť k jídlu. 
Oranžová je prý oblíbenou barvou extrovertů a zvyšuje společenskou náladu. Jestli na Vás zaúčinkovala, napište mi do komentářů svoje postřehy a názory! Byl pro Vás dnešní článek přínosný? A jak se Vám líbí nová barevnost blogu?

Díky, že jste se mnou,
Vaše Štěpánka 💕
(Zdroje tohoto článku - 123)

1 komentář:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: