❤️ Čtenáři blogu:

Brownies z červených fazolí (bezlepkové)

Vláčný čokoládový moučník z červených fazolí, který je bohatý na stopové prvky, vlákninu a bílkoviny. Ideální ke kávě i ke snídani. Velmi zdravý a bez lepku.



Ačkoli já se do tohoto receptu zamilovala, citlivějším jedincům nemusí chutnat, pozor na to. Přítel stále cítí fazolovou příchuť a vyhýbá se mu obloukem. Ozkoušejte tedy recept v menším množství nejprve pouze pro sebe, než ho naservírujete například důležité návštěvě. :) Komu ovšem zachutná, ten už ho za klasické brownies vymění jen těžko.

Pokud chcete navýšit množství bílkovin doporučuji recept od Katy Veganza a její proteinové brownies. Je to velmi sympatická, šikovná slečna a moc ráda ji sleduji na Instagramu i na Youtube. Doporučuji se mrknout.

Brownies z červených fazolí
Na jednu malou koláčovou formu budeme potřebovat:
  • 200 g červených fazolí v suchém stavu
  • 1 zralý banán
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 50 gramů mouky (já použila pohankovou)
  • 1/4 lžičky soli
  • nepovinná hořká čokoláda na potření
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Po minimálně 10 hodinách propláchneme, vyměníme vodu a dáme na plotnu vařit zhruba 35 - 45 minut do měkka. Následně odlijeme přebytečnou vodu (necháme fazole ve zhruba 1dcl vody, aby se s nimi dále dobře manipulovalo) a tyčovým mixérem rozmělníme do hladké pasty. 

Přidáme pokrájený banán a znovu umixujeme dohladka. Následně přidáváme ostatní přísady, můžeme mixovat nebo pomocí lžíce ručně zapracovat. 

Vznikne nám hladké čokoládové těsto, které přeneseme do připravené koláčové formy či zapékací mísy s pečicím papírem. Pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 180 °C po dobu 30 minut a dalších 5 minut na 200 °C. Po upečení potřeme horkou čokoládou.

Brownies by mělo být uvnitř vláčné a na povrchu charakteristicky popraskané. Přeji dobrou chuť!


Co říkáte na dnešní recept? Ochutnali byste? 
Mějte se krásně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by Vás zaujmout také...
Makový koláč s třešněmi podle paní Sandtnerové - bez lepku
Kokosový bezlepkový koláč
Bezlepkový dýňový koláč
Kuličky fantazie (bez mouky)
Maxi Nuta tyčinka
Banánová zmrzlina

Komentáře

  1. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-KLIK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Izabell, mockrát děkuji za pochvalu a za tento komentář. :))

      Vymazat
  2. Né že bych se těch fazolí bála, určitě to bude chutnat skvěle! Ale co by se stalo, kdyby se ty fazole jednoduše vynechaly?

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se jen vynechaly a nenahradily, asi by to nebylo nic moc :D ty fazole dělají většinu hmoty :) ale originální brownies s máslem a tunou pravé hořké čokolády už tu na blogu mám a je to možná ještě větší foodporn :P jestli se necitiš na variantu s fazolemi, doporucuju klasiku :))

      Vymazat
    2. Odkaz na pravé čokoládové brownies: https://corculum.blogspot.cz/2014/09/brownies-nejcokoladovejsi-cokoladovy.html?m=1 :)

      Vymazat
  3. Páni vypadají úžasně! Sice si moc nedokážu představit slovo brownie a fazole dohromady, ale kdo nikdy nezkusí, nikdy neví!

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem jednou zkoušela a brownies z červených fazolí je TOPKA♥

    OdpovědětVymazat
  5. Mam v mrazaku uz uvarene fazule, kolko ich asi tak pouzit?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Viero! Moc se omlouvám, že odpovídám až dnes, byla jsem na dovolené a komentáře jsem si všimla pozdě. Nevím, zda již není zbytečné odpovídat, ale přece to zkusím. :)
      Použila bych být vámi zhruba 500 g vařených fazolí. Děkuji za dotaz a přeji hezký zbytek dne. :)

      Vymazat
    2. Ďakujem, fazule v mrazáku stále sú, skúsim :)

      Vymazat

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Instagram @Stepanka_T

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky