❤️ Čtenáři blogu:

Lískooříškové proteinové cookies

Zdravím vás u dnešního článku!
Občas mě přepadně neskutečná chuť na něco nezdravého, ale zároveň nechci aby veškeré mé úsilí při tréninku připadlo vniveč. Jak proti tomu bojuji? Rozhodně svému tělu neodpírám to, co chce. V malé míře ani klasická čokoládová cookie s číslem na váze pohnout nedokáže a výčitky nestojí za to. Na tom žít zdravěji mě ale nejvíce baví to, že si vymýšlím zdravější alternativy a předělávky. Dnešní proteinové cookies jsou přesně tento případ. Nejsou sice bezkalorií, ale zdravější než klasické kupované sušenky jsou rozhodně a podobají se poměrně drahým příbuzným z obchodů. Přitom si díky kvalitní čokoládě a troše medu zachovávají klasickou hříšnou chuť. Kdo chce zdravě mlsat se mnou?!

Použila jsem čokoládový syrovátkový protein značky TheProteinWorks (více informací např. ZDE), se kterým jsem moc spokojená a při pečení a vaření ho používám pravidelně. Pokud také hledáte protein na sladké koláče a buchty, určitě mohu doporučit. Při koupi proteinu výhradně na pečení si dobře zkontrolujte, aby výrobek neobsahoval sladidlo aspartam! Aspartam se za vysokých teplot rozpadá a hořkne.

z ovesných vloček

z hladké mouky


Budeme potřebovat:
(dávka na jeden velký plech)
  • 2 vrchovaté odměrky proteinu (60 g) - zkontrolujte si, že váš protein neobsahuje aspartam
  • 50-70 g čokolády (nejlépe kvalitní 70% +)
  • 180 g hladké mouky či rozemletých vloček 
  • 2-3 lžíce domácího či kupovaného lískooříškového másla (recept ZDE), popř. můžete použít i arašídové či jiné ořechové máslo
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • 1 vejce
  • med dle chuti a sladivosti proteinu (já přidala 1,5 lžíce medu a 1 lžičku moučkového cukru) - můžete použít i jiné sladidlo dle preferencí - cukr/sirup/umělá sladidla, potom je ale nutné dodat "pojivo" jinde - např. lžíci jogurtu, tuku nebo polovinu rozmačkaného banánu
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
Postup:
V misce si odvážíme mouku, přidáme protein, jedlou sodu, špetku soli a dobře promícháme. Přidáme máslo, kokosový tuk, vejce, med a vše lžicí spojíme v lepkavé těsto. Hořkou čokoládu si nasekáme na malé kostičky a zapracujeme rovnoměrně do těsta.
Z připravené hmoty pomocí dvou lžic tvarujeme kuličky, které klademe zhruba ve tří centimetrových vzdálenostech na plech s pečicím papírem. Dáme péct v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 12 až 15 minut. 
Necháme vychladnout na mřížce, dokud sušenky neztvrdnou. Dobrou chuť! 





Možná nevypadají tak perfektně jako jejich průmysloví bratránci, ale jinak to u mě byla "láska na první sousto". Doufám, že budou chutnat i vám. 

Co si o dnešním receptu myslíte? Máte zkušenosti se značkou theProteinWorks? A jak se díváte na používání proteinu při pečení?

Díky, že mě sledujete, komentujete příspěvky, sdílíte spolu recepty a vaříte podle Corcula. Děláte mi ohromnou radost a ačkoli se neznáme, mám vás za to všechny moc ráda, Vaše Štěpánka 💕
Spoustu inspirace najdete také na mém InstagramuFacebooku a Youtube
Mohlo by se vám také líbit: Energy cheesecakes s burákovým máslem, Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem, Proteinové tyčinky bez lepku ... a další dezerty kategorie #fitness

Komentáře

  1. Jsem ráda za to porovnání sušenek z hladké mouky a ovesných vloček a teda za sebe můžu říct, že teda ty z vloček jsou pro mě mnohem lákavější O:) A to s tím aspartanem je pro mě novinka, tak to určitě začnu hlídat!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super recept. Taky teď začínám používat při vaření a pečení protein a je to super. Na blogu jsem taky zrovna vydala recept a chystám se ještě na jeden sladký. Ale tyhle sušenky rozhodne vyzkousim a asi se do nich pustím uz zítra :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Chcete e-book zdarma? Napište mi přímou zprávu.

Název

E-mail *

Vzkaz *

Instagram @stepanka_t

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky