Recenze FOOD novinek za #únor

Zdravím vás u dnešního článku vyzkoušených novinek za uplynulý měsíc. Tentokrát to je hitparáda zejména na téma proteinových tyčinek, které jsme brali s sebou na cesty jako výživné balíčky poslední záchrany. Bohužel se mi nepodařilo najít dobrou tyčinku bez palmového oleje (výjimkou jsou již vyzkoušené RAW bar) a tak jsme pro jednou zatli zuby. U proteinových tyčinek to ale neskončilo, tak směle pokračujte dál...



Nutrend - Protein Bar s příchutí čokolády, vitaminy a 23 % bílkovin jsme zvolili jako plnohodnotnou snídani před dopolední výpravou. Tato 55g tyčinka mi osobně chutnala více, než její následující menší bráška. Konzistence byla dokonalá, čokoládová příchuť přesná a určitě bych po ni šáhla i příště. Chybělo mi v ní pouze nějaké překvapení či křupavý element, ale to je detail. 


Double Excelent 24% Protein Bar od Nutrendu s příchutí čokoláda/nugát s brusinkami jsme si dali přímo v letadle jako rychlou svačinku před příletem a dodala nám energii a dobrou náladu na 3 hodinky náročného cestování po Barceloně. Konzistencí ani vzhledem nevyniká, ale křupavé brusinky náhodně rozeseté ve střední vrstvě mile překvapí. Celkově hodnotím spíše kladně, ačkoli bych volila napodruhé jinou a méně usedlou příchuť (i když brusinky v názvu ani trochu monotónně nezní, ve výsledku nám zrak nevytřela).



Poprvé jsem vyzkoušela při tréninku i rychlý zdroj energie ve formě Quick Energy Gelu - Carbo Snack s příchutí borůvek. Shodou okolností také produkt od značky Nutrend slouží k doplnění energie pro svaly při náročném výkonu. Mé tréninky nejsou natolik vysilující, abych pravidelně musela užívat podobné suplementy, ale obdržený gel od mojí sestřičky jsem chtěla vyzkoušet v akci. Obsah tuby chutná velmi sladce, jedná se prakticky o čisté sacharidy, tedy např. pro fotbalisty, běžce a vzpěrače mohu doporučit. Borůvková příchuť není vůbec špatná.


Z food oddělení drogerie DM přichází tato čokoládová Sportness EiweiS 50% tyčinka s příchutí Brownie, na kterou jsem se již dlouho těšila. Co se týče hodnot, těšila jsem se na pořádnou porci bílkovin a to splnila. V chuti ovšem vidím hned několik rezerv. Jednak je konzistence naprosto totožná s ostatními tyčinkami stejného výrobce, pouze obsahuje více kakaa. Druhým mínusem je slibovaná příchuť brownie, kterou se mi nepovedlo nalézt. Tedy velmi průměrná tyčinka s pěknými procenty bílkovin.


Green Apotheke znovu na scéně. Minule jsem se rozplívala nad jejich kaštanovou instantní kaší (ZDE), dnes jsme vyzkoušeli bio rýžové bezlepkové těstoviny "gigli". Příprava je stejně jednoduchá, jako u ostatních bezvaječných těstovin. Doplnili jsme je o rajčatové sugo a strouhaný sýr s bazalkou a velmi jsme si pochutnali. Jestli milujete těstoviny a chcete odlehčit svému tělu, určitě doporučuji vyzkoušet.

73% Super Vegan protein (bez příchutě) od značky Iswari by měl být k dostání v mnohem větším balení, než je pouhých 250g. Někomu bude vadit "hrachová" příchuť, ale do slané veganské a vegetariánské kuchyně se podle mě perfektně hodí. Osobně ho využívám třeba i na dotvoření zeleninových omáček k těstovinám nebo k výrobě výživnějšího veganského sýru. Do sladkých pokrmů jako jsou ovesné kaše a palačinky bych spíše doporučila nějaký ochucený a méně výrazný. Jinak ale určitě koupím i příště.



Tyčinka Bombus Raw Energy Coconut & cocoa ve mě zanechala veliký dojem. Hned po prvním soustu jsem věděla, že tohle bude srdcová záležitost. Datlový základ tu slouží pouze jako sladidlo a pojivo a nepřehrává ostatní příchutě kokosu a kakaa, kterým dává vyniknout. Velice se těším na další tyčinky od Bambus a doufám, že si dopřeji ochutnávku co nejdříve!


Jaký je váš názor na moje únorové novinky? A doporučíte mi svoji oblíbenou proteinovou tyčinku či produkt, o kterém si myslíte, že by měli ostatní vidět?

V minulém díle jsem Vám slíbila test cenově přijatelných ořechových/sojových mlék. Bohužel se mi nepodařilo ukořistit žádné pod 60 Korun a tak mi nezbývá než hledat dále. Mohu pouze doporučit obchod Marks & Spencer, kde rostlinná mléka před  datem spotřeby pravidelně obchod zlevňuje na cca polovinu. 

Mnohokrát děkuji, že mě sledujete, komentujete příspěvky, sdílíte spolu recepty a vaříte podle Corcula.
Děláte mi ohromnou radost a ačkoli se neznáme, mám vás za to všechny moc ráda,
Vaše Štěpánka 💕

Spoustu inspirace najdete také na mém InstagramuFacebooku a Youtube

6 komentářů:

  1. Ty těstoviny musí být skvělé, mrknu na ně:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Tyčinky od Bambus mám vyzkoušené snad všechny a nejvíce mi chutná právě tato, kterou jsi sdílela. Jinak ty ostatní moc ne. Myslím, že mi chutnala celkem ta s arašídovým máslem. Ty těstoviny vyzkouším. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem Bombus tyčinky jedla skoro denně tak rok zpět, jenže jsem se jich samozřejmě přejedla a teď už na ně nějak chuť VŮBEC nemám.. Jak se říká, nic se nemá přehánět.. :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  4. Bombusky jsou láska. To je jasné. Ještě jsem nenatrefila na žádnou, která by mi nechutnala. Dokonce mi chutnají víc příchutě, které bych si normálně nedala,. jako třeba s kávou nebo meruňková...Mě děsně moc chutnají BAREBELLS tyčinky. Ty jsou neskutečné!
    Přeji hezký den.
    Mirka
    Spoon and Willpower

    OdpovědětVymazat
  5. Mě tyčinky o bombus nechutnají, nevim proč. Raději si je vyrábím doma a mám i recepty na ně na blogu :) ještě jsem měla tu tyčinku z dm. Opravdu nic moc. Ta vanilková ještě jde, ale brownies chuťově fakt dobrá není :( Nebo to teda aspoň nechutná jako brownies. Zbytek tyčinek jsem neměla. Jinak celkem právě v DM nebo Kaufu mají levná sójová mléka. Do 40kč. Ale já se v tomto případě také pustila do domácích :D Makové a ovesné.

    Měj se krásně ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Tu první tyčinku znám moc dobře. Sám si ji občas kupuji. Je super, že se dá sehnat skoro všude. Dokonce i na benzínkách ji občas mají. Ta z DM je taky výborná. Co se ale proteinových tyčinek, tak mně teď asi nejvíc vyhovuje proteinová tyčinka od Herbalife. Mám jich tady plnou krabici, takže mám teď slušnou zásobu. :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: