Jak si založit Flér obchod

Zdravím vás u dnešního článku!
Dnes si rozebereme, jak prodávat své výrobky na internetu a začít v malém s podnikáním.

Flér.cz
Jde o internetové tržiště, kde prodávající inzerují své rukodělné práce (popř. také grafické a další tvůrčí služby) přímo cílovému zákazníkovi. Je to nejlepší způsob, jak zjistit, zda se vaše výrobky budou prodávat. Jakmile se Vám bude dařit na Flér.cz, můžete přistoupit ke tvorbě vlastního eshopu.
Na Flér tedy mohou přispívat pouze lidé, kteří do výrobku investovali vlastní iniciativu a úsilí. Nevztahuje se na jednoduchý přeprodej, ačkoli i zde je kategorie "materiály". Tam seženete látky, drátky, formičky,... vše co souvisí s rukodělnou tvorbou.

Plusy a mínusy
Flér.cz nefunguje zdarma, což je jedna z hlavních nevýhod. Z každého prodeje platíte jako prodávající provizi. Ta se platí jednou měsíčně, pokud částka přesáhne 50 Kč (pokud ne, převádí se do dalšího měsíce). Provize je u každého výrobku 11 %, minimálně 1 Kč. Pokud se tedy chystáte prodávat velmi levné zboží (např. 2-3 Koruny), nebo naopak drahé zboží, připravte se, že Flér si ukrouhne buď podstatnou část či bude profitovat s vámi. To ovšem neznamená, že se na Flér neprodávají cennosti. Spousta šikovných zlatníků a šperkařů si zde vybudovala solidní značku. Najdete tu snubní prstýnky za 3 000 i 60 000 Korun. Poštovné a balné si zákazník platí sám a není započítána do ceny zboží.
Co si na Flér nejvíce cením, je možnost zviditelnit se "zdarma". Nepotřebujete trávit spoustu času studováním reklam, založením vlastního eshopu apod. Stačí, když se jednou za čas Váš výrobek octne mezi nominacemi na úvodní stránce. To mají na svědomí ostatní prodávající.  Každý může vytvořit tématický výběr, který nominuje a adminové stránky vyberou podle sezóny vhodných 16 výrobků. Pokud začínáte, není třeba se stresovat s administrativou a daněmi. Pokud ročně vaše celkové příjmy  překonají zákonem stanovenou částku (tuším 10 000 Kč), měli byste zauvažovat a legalizaci svého obchodu.

Nebojte se a jděte do toho!
Flér je sice plný konkurence, ale kvalitní výrobky se prodávat budou. Zapracujte na prezentaci, vytvořte si profesionální profil a investujte i do lepšího fotografického vybavení. Váš produkt bude prodávat jeho fotografie na internetu. Pamatujte na to.

Tak na co čekáte? Kreslíte, vyrábíte náhrdelníky nebo drátkujete? Napište mi do komentářů. A pokud máte ještě nějaké otázky, ráda na ně odpovím.
Mě najdete na flér jako Corculum. Na stránku vás zavede odkaz v horní liště.

Vaše Štěpánka 💕


1 komentář:

  1. Já jsem kdysi na Fleru začínala se svým podnikáním. Pak k tomu vyrostl malý e-shop a z tvoření na mateřské se stal reálný byznys. Nakonec jsem Fler vzdala, protože měl málo funkcí. Je to furt pryč jen takový bazárek. Neměl třeba slevové kupony za první nákup nebo za doporučení zákaznicím. Takže teď mám klasický e-shop a jsem spokojená. Na Fler a jeho komunitu ale s láskou vzpomínám. :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: