Na těsto budete potřebovat:
- 1,5 hrnku (300 ml) celozrnné špaldové mouky
- 3 lžíce přepuštěného másla/ 4 lžíce smooth ořechového másla pro fitness verzi
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 žloutek
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
Na náplň:
- 1 vaničku polotučného tvarohu (nebo 2 pro extra milovníky tvarohu)
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1/4 lžičky skořice nebo jiného oblíbeného koření
+ omyté a pokrájené vypeckované švestky
Jak postupovat:
- Nejprve si vyrobíme špaldové linecké těsto, které necháme hotové odpočívat minimálně 1 hodinu v lednici. To vytvoříme smícháním mouky, cukru, soli a jedné sody s povoleným máslem a žloutkem. Ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie/přikryjeme a uložíme do lednice.
- Z odpočinutého těsta vyválíme již na pečicím papíře tenký plát ve tvaru naší formy (já použila kruhovou dortovou formu o průměru 32 cm). Pokud se těsto lepí, přidejte mouku. Nemusíme tolik dbát na přesné okraje, ať koláč vypadá více #homemade. Pečicí papír s těstem vložíme do formy a vytvarujeme.
- V misce smícháme tvaroh s cukrem, navrstvíme ho na koláč a poklademe na něj čtvrtky švestek. Na závěr posypeme perníkovým kořením/skořicí a dáme péct 35 minut/ 175 °C.
Mějte se fajn!
To musela být mňamka a příprava nevypadá ani náročně.
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
300ml není ani zdaleka 1,5 hrnku mouky, mám z toho prostě drobenku. Nevím co z toho bude. Asi to poletí do koše
OdpovědětVymazatNakonec to dopadlo dobře, navýšila jsem ostatní suroviny a ve finále je koláč mooc dobrý
Vymazat