Rumové včelí úlky/špičky

Cukroví jen pro dospělé... ❤ 
*doporučuji začínat rovnou z 2 dávek*

zdroj obrázku



Na jednu dávku budeme potřebovat:
  • 250 g piškotů
  • 1 bílek
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 3 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 1 dcl rumu na pečení
Na krém:
  • 1/4 vanilkového lusku (pouze vnitřek - semínka, píšu pro jistotu)
  • 100 g másla
  • 1 žloudek
  • 2 lžíce rumu
+ 1/2 balení piškotů na základnu


Postup:
  1. Piškoty si do těsta nameleme na jemno. Na vále si zpracujeme těsto ze všech surovin. Doporučuji vše zapracovat do sebe rukama, aby se máslo prohřálo a vše se spojilo co nejrychleji. Pokud se Vám zdá těsto stále moc sypké, přidejte rum - do těsta!
  2. Krém utřeme v misce vařečkou, rum přidáváme postupně. Trvá to poměrně dlouho, ale ve výsledku byste měli mít jemný krém bez hrudek a se zcela absorbovaným rumem.
  3. Formičky na včelí úlky nejdříve dobře očistíme a pak vysypeme moučkovým cukrem, aby se na formičku těsto nelepilo a úlek šel jednoduše vyndat. Přípravu s moučkovým cukrem musíme neustále opakovat. Do formičky dáme adekvátní množství těsta (po 2 úlcích už budete vědět kolik těsta je akorát a nepovedené zkrátka snězte), prstem uděláme uprostřed dírku, kterou vyplníme krémem, přiklopíme piškotem a jemně přitlačíme. Hotové úlky/špičky skladujeme na chladném místě nebo v lednici, dokud nezmizí. Vydrží asi tak týden? Samovolně mizí a na Štědrý den už nejsou... Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. U nás je tohle cukroví taky oblíbené. Jen máme špičatou formičku a říkáme mu vosí hnízda. A do těsta nedáváme bílek.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: