Můj pastýřský koláč





Budeme potřebovat:
  • 500 g mletého hovězího
  • 1 velkou cibuli
  • 2 velké mrkve
  • 2 kousky řapíkatého celeru (malá miska nakrájeného)
  • 1 malou cuketu
  • 5 rajčat (střední)
  • 5 lzic řepkového oleje
  • 1 lžička bio gulášového koření
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lístky bobkového listu
  • 1 špetka kmínu k bramborám 
  • 0.5 kg brambor
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce másla 
  • Sůl a pepř 
Postup:
  1. Brambory očistíme, pokrajíme a uvaříme do měkka s lžičkou soli a kmínu.
  2. Veškerou zeleninu (kromě brambor) nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme řepkový olej a osmahneme ji, přilijeme skleničku vody, přidáme bobkový list, tymián, koření, špetku soli a pepře a dusíme do měkka. 
  3. Když je zelenina hotová, přidáme mleté maso a dobře promícháme. Vaříme dokud není maso hotové. Bobkové listy vyndáme.
  4. K uvařeným bramborám přidáme lžíce másla, mléko a vytvoříme jemnou kaši.
  5. Do zapékací mísy dáme zeleninu s masem a poklademe připravenou bramborovou kaší. Můžeme vytvořit reliéf vidličkou či lžící. 
  6. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 20 min při 200°C. 
  7. Dobrou chuť!


2 komentáře:

  1. Pastýřský koláč jsem nezkoušela, ale zapékám mleté s rajčaty a plátky vařených brambor a strouhaným sýrem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle musím vyzkoušet, vypadá to hodně dobře.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: