- 500 g mletého hovězího
- 1 velkou cibuli
- 2 velké mrkve
- 2 kousky řapíkatého celeru (malá miska nakrájeného)
- 1 malou cuketu
- 5 rajčat (střední)
- 5 lzic řepkového oleje
- 1 lžička bio gulášového koření
- 1 lžička tymiánu
- 2 lístky bobkového listu
- 1 špetka kmínu k bramborám
- 0.5 kg brambor
- 200 ml mléka
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř
Postup:
- Brambory očistíme, pokrajíme a uvaříme do měkka s lžičkou soli a kmínu.
- Veškerou zeleninu (kromě brambor) nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme řepkový olej a osmahneme ji, přilijeme skleničku vody, přidáme bobkový list, tymián, koření, špetku soli a pepře a dusíme do měkka.
- Když je zelenina hotová, přidáme mleté maso a dobře promícháme. Vaříme dokud není maso hotové. Bobkové listy vyndáme.
- K uvařeným bramborám přidáme lžíce másla, mléko a vytvoříme jemnou kaši.
- Do zapékací mísy dáme zeleninu s masem a poklademe připravenou bramborovou kaší. Můžeme vytvořit reliéf vidličkou či lžící.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 20 min při 200°C.
- Dobrou chuť!
Pastýřský koláč jsem nezkoušela, ale zapékám mleté s rajčaty a plátky vařených brambor a strouhaným sýrem.
OdpovědětVymazatTohle musím vyzkoušet, vypadá to hodně dobře.
OdpovědětVymazat