Healthy breakfast - ovesná kaše s kiwi

Zdravě již od rána!

Abychom si mohli dopřát bez výčitek odpoledne malou sladkou tečku, šetřme své tělo alespoň u snídaně. Ovesná kaše je velice rychlá na přípravu (pokud nepočítáte namáčení ovesných vloček) a výborně zasytí na dlouhou dobu! Dá se připravit klasicky na plotně, ale i v mikrovlnné troubě a tak se do ní ráda pouštím i já, když nemám ráno moc času. Jen si musíte večer vzpomenout, že byste měli dát do misky či menšího hrnce potřebné suroviny. Není jich mnoho, na jednu porci si připravte den předem...
  • 3 polévkové lžíce ovesných vloček (doporučuji vločky v celku, ale je možné používat i nadrcené)
  • 0,3 ml mléka (nebo nařeďte do stejného objemu v poměru 2:1 mléko a obyčejnou vodu)
Tuto směs nechejte nejlépe přes noc v lednici. Kaše bude jemnější a lépe stravitelná. ☺Pokud nemáte možnost nechat ji namočenou celou noc, stačí i 5 hodin.

Ráno, až vstanete, máte dvě možnosti...

  1. příprava v mikrovlnné troubě: Směs vloček a mléka (vločky přes noc mírně nabyly, jak si můžete všimnout) osolte špetkou soli a v plastové misce (či jiné nádobě určené do "mikrovlnky") dejte na 3 minuty ohřívat na střední stupeň. *Doporučuji při prvním pokusu kontrolovat po intervalu jedné minuty stav pokrmu, každá mikrovlnka je jiná a tak neexistuje obecný přesný návod. 
  2. příprava klasicky: taktéž přidáme špetku soli a v hrnci přivedeme k varu. Vaříme cca 3-5 minut, podle konzistence (Je možné přípravu urychlit přidáním menšího množství tekutiny.).

Hotovou kaši osladíme lžičkou medu - přidáváme ji až teď, aby se nám při zvýšené teplotě nevytratily potřebné živiny a vitamíny, dále posypeme špetkou skořice a na drobno nakrájeným kiwi. Pozor: s kiwim bývá často problém v jeho kyselosti. 




Čím nahradit kiwi? 

Miluji kaši na spoustu způsobů, například s... Rozmačkaným banánem, rozinkami, sušenými nakrájenými švestkami a kousky mandlí, s ořechy, mandarinkami, atd.

Takže až si příště budete chtít ulehčit ráno tím, že si uděláte instantní "extra rychlou" kaši, která je hotová už za 3 minuty po zalití teplou vodou - obsahují často až polovinu obsahu cukrů a tuků, spoustu konzervačních látek, éček (samozřejmě ne všechna jsou špatná!!!!) a barviv... Věřte, že to jde lépe! Zdravěji a stejně rychle! ☺Dobrou chuť vám přeje Corculum! ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: