Kuku-Broko a brambor.
Kolik toho zvládne člověk udělat za jeden den, když se potřebuje nutně zabavit. Dnes mi milovaný přítel odletěl do Mexika a já hloupá se jala "uklidnit" čtením různých cestopisů a průvodců o tom, že mu tam nic nehrozí... Končím s tím, právě jsem chvostu článku, jehož závěr zní přesně takto:
Země se dlouhodobě nachází v nestabilní situaci. Ekonomická krize v 90. letech přinesla vysokou kriminalitu a masovou ilegální emigraci do sousedních USA. Provincie Chiapasv jižní části je dlouhé roky dějištěm zapatistického povstání. Oblast navíc postihují zemětřesení, z nichž nejhorší zničilo Mexiko City v roce 1985. Jižní a východní pobřeží často zasahují hurikány.Jakmile se vrátí, už nikam nepojede... Ale jak vydržet těch dalších 14 dní? Myslím, že četnost mých příspěvků rapidně stoupne. Ale něco dobrého z toho také vzniklo, můj dnešní oběd!
Pokud chcete také vyzkoušet pečené brambory s kukuřicí a brokolicí připravte si:
- 250 g brokolice
- 6 kusů středních brambor
- 1 malou plechovku sladké kukuřice (140 g)
- sůl, pepř, koření a olivový olej
- brokolici si natrháme na "akorátní kousky" a dáme je samostatně vařit po dobu 5 minut
- dáme si vyhřívat troubu na 200°C
- brambory nakrájíme na kostičky a poklademe je na plech s pečícím papírem, okořeníme, opepříme a osolíme, vložíme je do trouby
- když je brokolice hotová, scedíme ji a přidáme do trouby na plech k bramborám, pokapeme trochou olivového oleje a pečeme po dobu 15 minut na 200°C, dalších 10 minut při teplotě 170°C (*pokud máte tu možnost, doporučuji zapnout si fukar, vše dostane nazlátlou barvu a bude více křupat)
- naservírujeme krásně na talíř i s kukuřicí z plechovky
- vše spořádáme ☺
Návrh na servírování ☺ |
Tento recept doporučuji, u nás vše zmizelo do 20 minut! |
Obměna: Tento recept jde také provést jako tzv. zapečená varianta. -> brokolici vařte 5 minut, brambory nakrájejte na plátky, pečící formu vyskládejte střídavě bramborami a brokolicí, zalijte trochou smetany, přikryjte celofánem nebo pokličkou a pečte v troubě dobrých 20 minut. Po tomto intervalu zkontrolujte pokrm a zalijte jej rozšlehaným vajíčkem. (nezapomeňte okořenit) Po dalších deseti minutách je jídlo hotovo!
Vypadá to velmi lahodně, hnedka bych si to udělala :) ale bohužel přítel nemá rád brokolici :(
OdpovědětVymazathttp://luci-fashion.blogspot.cz/
Děkuji :) to je škoda :/ je velice zdravá, ale chápu, že to každému nechutná... Já třeba nejím cibuli, která patří skoro do každého přítelova oblíbeného jídla, tak zkoušíme různé kompromisy :) :D
Vymazat