Ovečková pizza (pokus o domácí droždí)


       Pizza je asi nejvděčnější jídlo, které znám. Pokladete ji, čímkoli chcete a úspěch je vždy veliký. Vydrancovala jsem tedy lednici a pustila se do díla! Jenže... Ne vždy se daří... 


      Přesně tak dopadlo mé domácí droždí, které jsem přidala do těsta. Achjo. :D Na fotce vypadá ještě hůř než ve skutečnosti. Stránka, na které jsem ho objevila mi přišla jako skvělý zdroj inspirace. Co se dá dělat, člověk nemůže věřit všemu. :D 
       Podle návodu jsem do skleničky vody nakrájela neošetřené jablko a nechala v lednici 2 dny ležet. Poté jsem vše přelila přes sítko, odstranila jablko a k vodě přidala skleničku hladké mouky. Směs vypadala slibně! Chybou možná bylo, že jsem ten den neměla čas ihned kašičku použít a tak na mě čekala v lednici do dalšího dne. Vy tedy raději použijte klasické kvasnice, u kterých se nemusíte bát, že by "nefungovaly". :) 
       Pizza sice nebyla podle mých představ, ale chutnala dobře. Jen to byl trochu větší betonek, než na který jsme zvyklí. Jsem v pokušení, jestli tu dělat špatnou reklamu ostudnému webu... Raději ne, ale kdyby vás to zajímalo, napište mi! :P

Pokus o domácí kvásek se jaksi nepovedl. :D
Na jeden plech pizzy si připravte ☺:

  • 250 g hladké mouky 
  • 1 sklenice vody
  • 15 g droždí 
  • 1 lžíce soli
  • 1 špetka cukru
  • lžička oleje na plech
"Návrh na vrch":
  • 9 plátků šunky
  • rajčatový protlak
  • pizza koření
  • špenát
  • olivy
  • česnek
  • parmazán
  • rajčata
  • jiné druhy sýrů - eidam na posypání, mozzarella, niva... ☺

Druhá pizza: parmazán, salám, olivy, rajčata, špenátové listy ☺


Příprava těsta:
   
     V míse si do prosáté mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Pro lepší kvašení přidáme špetku cukru a sůl schováme na bok mísy, odděleně od kvasnic. ☺ Necháme v teple asi 15 minut a poté zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout (např. pod peřinou) 45 minut. Těsto dáme na předem vymaštěný plech a rukama namočenýma v oleji rozprostřeme těsto v tenké vrstvě po celém plechu. Dále je to již jen na vás! Inspirujte se v lednici, známými druhy z restaurací nebo podle momentální chutě. 
    Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut. 
    Přeji dobrou chuť! 


Jaké máte zkušenosti s domácím droždím? A máte radši pizzu vlastní, v restauraci nebo se spokojíte s kupovanou z mrazáku? Která je vaše nejoblíbenější? ☺
PS: Mám dvě oblíbené - vegetariánskou a Hawai... O:)
Loučí se vaše corculum♥

2 komentáře:

  1. Domácí droždí jsem se nesnažila nikdy vyrobit, vím, jak by to u mě dopadlo, takže jsem si ho radši koupila :D Domácí pizzu jsem dělala jen jednou s přítelem. Nemohli jsme se rozhodnout, jakou uděláme, tak jsme to udělali tak, že každou čtvrtku pizzy jsme udělali jinou příchuť..jenže jsme udělali moc silné pesto jako podklad, takže to sice chutnalo dobře, ale všechno chutnalo stejně, i když každý kus měl být jiný, to pesto to hrozně přebilo :D Takže domácí pizze už moc nevěřím :D nejradši mám pizzu z pizzerie u nás (miluju Hawai a pak Floridu - kuřecí maso, sýr, broskve - chutná to božsky! :D). Občas chci pizzu jen tak pro sebe, tak si koupím jen mraženou v obchodě, můj favorit je Casa di Mama Quattro Formaggi!!! Rozhodně vyzkoušej, je božská! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, snad ji brzy uvidím v obchodě!:) I když ráda vařím, někdy je prostě super jen dojít do mrazáku... (Jo, je to nezdravé, ale máme to s přítelem občas rádi.) :):D má to taky své výhody - rychlost, minimum špinavého nádobí a vůbec... Proč bych to obhajovala. MY "pizzoví lidé" víme! :D Quattro Formaggi mám ráda domácí i v pizzeriích, takže úspěch je zaručený! :P
      ...Dostala jsem chuť na pizzu :/

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: