❤️ Čtenáři blogu:

Skořicový šnek

       Skořicový šnek dnes trošku jinak - Lenošsky a Megalomansky!
       Nedávno jsem si procházela (ano znovu :D) fotky na pinterest a zaujal mě tam jeden návod (který můžete vidět o několik řádků dále). Většinou se nedostanu tak daleko, abych nápad i uskutečnila, ale v tomto případě byl opak pravdou. Předělala jsem si ho k obrazu svému, doplnila o oblíbené mandle a rozinky a obrovitánský skořicový šnek z listového těsta byl na světě. 
       Je to skvělý moučník pro všechny pekařské začátečníky, protože základní listové těsto se dá koupit na každém rohu a hotový je za pár minut. 
       Do rubriky "zdravé" bych ho zařadit nemohla, ale čas od času se má i hřešit... Nebo ne? O:)




Na jednoho většího šneka si připravíme:
  • 1 balíček listového těsta (nejlépe již vyváleného a zabaleného do pečícího papíru)
  • 1 polévková rovná lžíce včelího medu
  • 1 rovná polévková lžíce pampeliškového sirupu (či agávového sirupu, medu,...)
  • skořice na posypání celého plátu těsta
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • cukr krystal na posypání - není nutné, pokud dáte více medu 
  • mandle
  • rozinky
Po straně vidíte originální návod, který se od mé reality (jak už to tak bývá) liší. Bude to použitím odlišného těsta, ale snad nevadí, že má inspirace byla natolik volná. Svědomí mi nedovolí odpustit si tuto poznámku: Ano. Vím o tučnosti a nezdravosti listového těsta, avšak pokud se to s ním nepřehání, nevidím na pečení z něj nic špatného. ☺V pekárnách si ho všichni kupujeme, tak proč si neupéct něco i doma... ? ☺ A! Měla jsem dnes takovou krásně línou náladu, takže mi to bylo úúúplně jedno! :D



Postup:

     Nejdříve si vytvoříme medový krém! Do misky si dejte oba druhy medu, citronovou šťávu a vše důkladně spojte v kašičku. Tenký plát těsta si namažeme medovou směsí (kupované t. - rychle hotovo! / domácí t.- posuďte sami o kolik více práce) a posypeme !poctivě! skořicí

    Nakrájíme na stejně uzonké proužky, které klademe na formu s pečícím papírem do tvaru spirály. Mezery mezi nimi vyplníme mandlemi a rozinkami. Celého šneka posypeme skořicí a krystalovým cukrem. 

    Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C / 25-30 minut, aby dozlátl. ☺

před upečením vypadá také kouzelně ☺

Rozinky doporučuji na několik hodin dopředu namočit do vody či alkoholu. 

Vynikající záležitost... Lepší než z pekárny! ☺
Konečně je to pouze měsíc do začátku letních prázdnin! Konečně léto! Konečně zahodím učení a pustím se jen do toho, co mě bude bavit! 

...Máte to takhle taky? Pravidelně si naplánuji spoustu úkolů, aktivit a slíbím si vyzkoušet všechno, co se mi ve složce "na vyzkoušení", "DIY" nebo na pinterestu nahromadilo. Jsem posedlá neustále slídit po novinkách, vychytávkách a super nápadech, takže se mi nikdy nepodaří vyplnit si všechny. Proto jsem se rozhodla udělat to letos jinak, donutit se! Na to mi poslouží diářek, který byl mým věrným pomocníkem po celý rok!

Ať žije léto! Loučí se vaše Corculum ♥!

Komentáře

  1. Listové těsto je celkem tučné, ale děkuji za tip, vypadá to báječně, zkusím vymyslet nějakou zdravější variantu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také děkuji. :) Myslím, že by se k tomu docela hodilo obyčejné kynuté těsto nebo třeba z mandlové mouky. :)

      Vymazat
  2. Já ráda peču z listového těsta. Třeba šneky s anglickou slaninou a sýrem, nebo šátečky, apod. :)
    Ať si je tučné jak chce, lepší než hamburger :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ten samý názor! :) kvůli použití listového těsta nikoho kamenovat nebudu.. Nemůžeme stále koukat jen na kalorické hodnoty. Občas je lepší sníst, na co máme chuť! :) Šneci jsou taky moji oblíbenci, skvělá klasika! :D

      Vymazat

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Instagram @Stepanka_T

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky