After an infinite pause in baking I want to share with you another sweet dessert! For this time, it is a Cacao Linzer Cake, which I have in drafts for a nearly two months. It was so hard to get to this! Nevertheles, we need to wait for this year's blackberries and raspberries. If you haven't any "every-day-fresh" berries from a freezer, you can also use any other current fruits or compoted fruits. :P I hope you will like it and most and foremost - that you will enjoy it!
Linecký kakaový koláč s lesními plody
Na jednu velkou koláčovou formu si připravíme:
Těsto (na základní kakaový linecký koláč):- 90 g hladké mouky
- 90 g hrubé mouky
- 70 g tuku (já osobně na pečení používám Heru)
- 30 g cukru krystal
- 2 vrchovaté polévkové lžíce holandského kakaa
- 1 vejce
- 1/3 prášku na pečení
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- tuk na vymazání formy a kokos na vysypání
Náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce (já použila tučný)
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka mleté skořice, muškátového oříšku a soli
- jakákoli marmeláda
- lesní ovoce: maliny a ostružiny
- 1 lžíce cukru krystal - pokud je ovoce kyselé
Postup:
- Troubu dáme předehřívat na 175 °C.
- Připravíme si velkou mísu, do které nasypeme oba typy mouky, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečení a špetku soli. Prakticky tedy veškeré sypké suroviny potřebné na přípravu těsta. :) Dobře je promícháme a utvoříme uprostřed důlek. V mikrovlnce/ na plotně necháme rozpustit tuk a společně s vejcem ho nalijeme do důlku. Nejdříve vařečkou a následně rukama uhněteme těsto. Mělo by být vláčné a nelepivé. Pokud máme čas, uložíme na chvíli těsto do lednice.
- Koláčovou formu vymažeme tukem a poté vysypeme kokosem. Těstem vyplníme formu (pomocí malého ručního válečku či prstů). Můžete se také pokusit vyválet si plát těsta na vedlejším válu a přenést ho pomocí pečícího papíru, ale tento způsob se mi neosvědčil. Bohužel, tento typ těsta se velmi rád trhá. :/
- Korpus potřeme 2 mm vrstvou domácí marmelády (stejného typu jako ovoce).
- V misce si smícháme ingredience na tvarohový krém: vaničku tvarohu, vanilkový a moučkový cukr, vejce, špetku soli, muškátový oříšek a mletou skořici. Tento krém nanášíme na vrstvu marmelády.
- Dáme péct na střední rošt při teplotě 175 °C na dobu 30 minut.
- Následně vyjmeme koláč z trouby a posypeme tvaroh lesním ovocem. Pokud nemáte ostružiny a maliny, není problém použít sezónní ovoce ze zahrádky, např. jahody, třešně a švestky. V případě, že je ovoce kyselé, posypeme ho ještě 1 lžící cukru krystal.
- Pečeme dalších 10-25 minut. Omlouvám se za obří rozpětí, ale z vlastních zkušeností vím, jak se různí jednotlivé trouby.
- Přídavek: Pokud tento koláč chcete posunout ještě o level výše (překvapit závistivou sousedku), ozdobte ho drobenkou z 1/4 másla, 2 lžic hrubé mouky a 3 lžic cukru krystal. Vše rukama spojte v sypkou směs, kterou posypte vrstvu ovoce.
- Přeji Vám dobrou chuť, přátelé! :)
Forest Linzer Cacao Pie with Berries
Děkuji, za návštěvu a doufám, že se Vám dnešní recept líbil...
For one big sized cake mould we will need:
For the dough:- 90 g wholemeal flour
- 90 g plain flour
- 70 g butter
- 30 g sugar
- 2 big tablespoons of cacao powder
- 1 egg
- 1/3 baking powder
- 1 vanilla sugar
- 1 pinch of salt
- coconut
Filling:
- 1 tray of curd
- 1 vanilla sugar
- 1 egg
- 2 teaspoons of sugar
- a pinch of salt, cinnamon and nutmeg
- jam
- blackberries, raspberries + another sugar (optional)
Instructions:
- Preheat the oven to 175 °C (347 °F).
- Prepare a big bowl and pour into the bowl both types of flour, sugar, vanilla sugar, baking powder and salt. (All the loose ingredients.) Make a hole in the middle and put there an egg and a melted butter. Firstly with a cooking spoon and after with your own hands make a smooth and detackified dough. If you have a time, put the dough into the fridge.
- Lubricate the form with a butter and pour it with a coconat. Fill the tin with the dough (use your hands or little rolling pin).
- Spread the corpus with a 2 mm layer of jam.
- In another bowl mix the ingredients for curd cream: a curd, vanilla sugar, sugar, egg, salt, cinnamon and nutmeg. Put the cream on the jam.
- Bake the pie on 175 °C about 30 min (347 °F).
- Get the pie from the owen and cower the top with blackberries and raspberries. If the fruits are sour, add optional tablespoon of sugar.
- Bake the pie another 10-25 minuts (it depends on the type of the owen, it is very flexible).
- BONUS: If you want to "upgrade" this cake, sprinkle it with crumbs ("posýpka"). What do you need? 1/4 of butter, 2 tablespoons of wholemeal flour and 1 tablespoon of sugar.Mix it well with your hands and sprinkle it on the top (on the fruits).
- Bon Appetite, friends!
Děkuji, za návštěvu a doufám, že se Vám dnešní recept líbil...
Mějte se krásně a budu se těšit na příště!
Vaše Corculum♥
Thank you for visiting! I hope you have enjoyed reading...
Have a briliant day and I am looking forward to the next time(s)!
Your Corculum♥
Thank you for visiting! I hope you have enjoyed reading...
Have a briliant day and I am looking forward to the next time(s)!
Your Corculum♥
Tak tohle nemá chybu! :O Sbíhají se mi sliny! :D
OdpovědětVymazatMńam uplně se mi sbíhají sliny :3
OdpovědětVymazatBlond LADY
Jéžiši, mňam, tak ten teda fakt vypadá luxusně <3, já takovýhle koláče miluju :-)))
OdpovědětVymazat♥ Mockrát všem děkuji za komentáře! ♥ :)
OdpovědětVymazat