Linecký kakaový koláč s lesními plody - Forest Linzer Cacao Pie with Berries


         Začínám si myslet, že jsem "koláčová". Po nekonečně dlouhé přestávce v pečení se s Vámi chci podělit o další sladký dezert. Tentokrát se jedná o kakaový linecký koláč, který mám v konceptech již minimálně několik měsíců a né a né se k němu dostat! Na letošní maliny a ostružiny si ovšem stejně budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Pokud nemáte zásobu vždy-čerstvých v mrazáku, klidně zaimprovizujte s jiným ovocem nebo zkrátka otevřete sklenici s kompotem. :P Po upečení se stejně historie neptá... Doufám, že se Vám bude recept hodit, líbit a hlavně - že Vám bude chutnat!

        After an infinite pause in baking I want to share with you another sweet dessert! For this time, it is a Cacao Linzer Cake, which I have in drafts for a nearly two months. It was so hard to get to this! Nevertheles, we need to wait for this year's blackberries and raspberries. If you haven't any "every-day-fresh" berries from a freezer, you can also use any other current fruits or compoted fruits. :P I hope you will like it and most and foremost - that you will enjoy it!




Linecký kakaový koláč s lesními plody

Na jednu velkou koláčovou formu si připravíme:

Těsto (na základní kakaový linecký koláč):
  • 90 g hladké mouky
  • 90 g hrubé mouky
  • 70 g tuku (já osobně na pečení používám Heru)
  • 30 g cukru krystal
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 1/3 prášku na pečení
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • tuk na vymazání formy a kokos na vysypání
Náplň:
  • 1 tvaroh ve vaničce (já použila tučný)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka mleté skořice, muškátového oříšku a soli
  • jakákoli marmeláda
  • lesní ovoce: maliny a ostružiny 
  • 1 lžíce cukru krystal - pokud je ovoce kyselé
Postup:
  1. Troubu dáme předehřívat na 175 °C.
  2. Připravíme si velkou mísu, do které nasypeme oba typy mouky, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečení a špetku soli. Prakticky tedy veškeré sypké suroviny potřebné na přípravu těsta. :) Dobře je promícháme a utvoříme uprostřed důlek. V mikrovlnce/ na plotně necháme rozpustit tuk a společně s vejcem ho nalijeme do důlku. Nejdříve vařečkou a následně rukama uhněteme těsto. Mělo by být vláčné a nelepivé. Pokud máme čas, uložíme na chvíli těsto do lednice.
  3. Koláčovou formu vymažeme tukem a poté vysypeme kokosem. Těstem vyplníme formu (pomocí malého ručního válečku či prstů). Můžete se také pokusit vyválet si plát těsta na vedlejším válu a přenést ho pomocí pečícího papíru, ale tento způsob se mi neosvědčil. Bohužel, tento typ těsta se velmi rád trhá. :/
  4. Korpus potřeme 2 mm vrstvou domácí marmelády (stejného typu jako ovoce).
  5. V misce si smícháme ingredience na tvarohový krém: vaničku tvarohu, vanilkový a moučkový cukr, vejce, špetku soli, muškátový oříšek a mletou skořici. Tento krém nanášíme na vrstvu marmelády.
  6. Dáme péct na střední rošt při teplotě 175 °C na dobu 30 minut.
  7. Následně vyjmeme koláč z trouby a posypeme tvaroh lesním ovocem. Pokud nemáte ostružiny a maliny, není problém použít sezónní ovoce ze zahrádky, např. jahody, třešně a švestky. V případě, že je ovoce kyselé, posypeme ho ještě 1 lžící cukru krystal. 
  8. Pečeme dalších 10-25 minut. Omlouvám se za obří rozpětí, ale z vlastních zkušeností vím, jak se různí jednotlivé trouby. 
  9. Přídavek: Pokud tento koláč chcete posunout ještě o level výše (překvapit závistivou sousedku), ozdobte ho drobenkou z 1/4 másla, 2 lžic hrubé mouky a 3 lžic cukru krystal. Vše rukama spojte v sypkou směs, kterou posypte vrstvu ovoce.
  10. Přeji Vám dobrou chuť, přátelé! :)
Forest Linzer Cacao Pie with Berries

For one big sized cake mould we will need:

For the dough:

  • 90 g wholemeal flour
  • 90 g plain flour
  • 70 g butter
  • 30 g sugar
  • 2 big tablespoons of cacao powder
  • 1 egg
  • 1/3 baking powder
  • 1 vanilla sugar
  • 1 pinch of salt
  • coconut
Filling:



  • 1 tray of curd
  • 1 vanilla sugar
  • 1 egg
  • 2 teaspoons of sugar
  • a pinch of salt, cinnamon and nutmeg
  • jam
  • blackberries, raspberries + another sugar (optional)
Instructions:
  1. Preheat the oven to 175 °C (347 °F).
  2. Prepare a big bowl and pour into the bowl both types of flour, sugar, vanilla sugar, baking powder and salt. (All the loose ingredients.) Make a hole in the middle and put there an egg and a melted butter. Firstly with a cooking spoon and after with your own hands make a smooth and detackified dough. If you have a time, put the dough into the fridge.
  3. Lubricate the form with a butter and pour it with a coconat. Fill the tin with the dough (use your hands or little rolling pin). 
  4. Spread the corpus with a 2 mm layer of jam.
  5. In another bowl mix the ingredients for curd cream: a curd, vanilla sugar, sugar, egg, salt, cinnamon and nutmeg. Put the cream on the jam.
  6. Bake the pie on 175 °C about 30 min (347 °F).
  7. Get the pie from the owen and cower the top with blackberries and raspberries. If the fruits are sour, add optional tablespoon of sugar.
  8. Bake the pie another 10-25 minuts (it depends on the type of the owen, it is very flexible).
  9. BONUS: If you want to "upgrade" this cake, sprinkle it with crumbs ("posýpka"). What do you need? 1/4 of butter, 2 tablespoons of wholemeal flour and 1 tablespoon of sugar.Mix it well with your hands and sprinkle it on the top (on the fruits).
  10. Bon Appetite, friends!


Děkuji, za návštěvu a doufám, že se Vám dnešní recept líbil...
Mějte se krásně a budu se těšit na příště! 
Vaše Corculum♥

Thank you for visiting! I hope you have enjoyed reading...
Have a briliant day and I am looking forward to the next time(s)!
Your Corculum♥

Follow on Bloglovin

4 komentáře:

  1. Tak tohle nemá chybu! :O Sbíhají se mi sliny! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéžiši, mňam, tak ten teda fakt vypadá luxusně <3, já takovýhle koláče miluju :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. ♥ Mockrát všem děkuji za komentáře! ♥ :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: