Tři dokonalé seriály

Protože filmy jsou zkrátka dlouhý luxus, který si při učení nemůže člověk dovolit, objevili jsme několik dokonalých seriálů! Nadšení z jejich sledování vystřídalo zoufalství. Za poslední půl rok jsme dokoukali všechny: Awkward, Gotham i The Last Kingdom. Jeden odpočinkový, druhý akční a tajemný až Vás bude mrazit. A třetí? Brutální historický nářez!
Článek neobsahuje žádné spoilery. Pouze charakteristiky seriálů, podle kterých si vyberete ten pro Vás nejvhodnější. :)


Awkward
Několika slovy: Vtipný nekonečný příběh tragické promiskuitní středoškolačky
Délka jednoho dílu: cca 25 minut
Skvělé, pokud hledáte pouze pobavení a legraci. Ohledně příběhu je Awkward ("Nešika") velmi slabým seriálem. Často budete kroutit hlavou a přísahat, že nikdo tak blbý jako hlavní hrdinka Jenna neexistuje. Střídá kluky jako ponožky, neví, co chce, a většinu času dělá příšerné ksichty. Na druhou stranu, milostné trojúhelníky, čtyřúhelníky a někdy až oktaedry jsou tu na denním pořádku. Člověk se nemůže dočkat, jak to skončí a ono to nikdy nekončí! Vtipné trapasy, hádky, zvraty a první sexuální zkušenosti, to je střední škola -> Awkward.


Gotham
Několika slovy: Strhující příběh policistů z města plného hříchu a násilí - Gothamu (ano, místo kde se narodil malý Bruce Wayne alias Batman)
Délka jednoho dílu: cca 45 minut
Jakmile s Gothamem začnete, nebudete moci přestat. S přestávkami na jídlo a záchod bohužel dokoukáte obě série za týden a pak nastane dlouhá odvykačka. Už jen málo seriálů se s Gothamem může měřit. Má vynikající kameru, scénář i herecké výkony. A objeví se v něm slavný Batman? To uvidíme, zatím je Bruce pouze chlapec. I bez něj ale první dvě série nabraly nečekaný spád a povinně jsme si naordinovali jeden díl denně. Navíc, hlavní hrdina, kterého hraje sympatický Ben McKenzie, nemá chybu.


The Last Kingdom
Několika slovy: Příběh válečníka toužícího po pomstě okořeněný skutečnými osobnostmi a reáliemi (pravá historie bez úprav)
Délka jednoho dílu: cca 55 minut (uteče to!)
Koho na hodinách dějepisu nepohltily příběhy nájezdníků ze severu? Filmaři z armády BBC se nebáli a zabrousili do už dost vybrakovaných vod. Tentokrát ale Vikingové nejsou jen další pomátlí krvežízniví supi. Chtějí jen to, co má každý Angličan. Trochu úrodné hroudy, teplý klín ženy a moc. Dějiny konce 9. století, kdy se střetává křesťanská rozdrobená Anglie s nejlepšími mořeplavci a válečníky, jsou naservírovány na stříbrném podnosu s několika plátky citronu. Anglie se musí spojit pod vedení krále Alfréda a porazit pohany. Zní to jednoduše? Připravte se na bitky, krev a surový středověk. A jestli Vám historie nikdy nevoněla, koukněte, kdo hraje hlavního hrdinu Uthreda (syna Uthreda, kterému se narodí další malý Uthred... Beze srandy. :D). Na Posledním království oceňuji hlavně nefalšovanou pravdivost. Boje jsou správně krvavé, křesťané zapálení, muži hříšní a středověk krutý a chladný.


Doufám, že Vám dnešní článek byl inspirací. Mně sloužil jako terapie těsně před a po zkoušce z parazitologie. :) Jestli jste objevili jiný dokonalý seriál, sem s ním!

Mějte se krásně a něco pro to udělejte!
Vaše Štěpánka <3

Follow on Bloglovin

11 komentářů:

  1. Skvelý výber :) Okrem Last Kingdom pozerám oba seriály a milujem ich <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Last Kingdom rozhodně doporučuji! :) Awkward i Gotham jsou dost návykové, že jo? :D:)

      Vymazat
  2. Děkuji za tipy - o Gothamu už dlouho přemýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně do něj jdi! Ale možná bude lepší, schovat si ho na horší časy, jako třešničku na dortu. Po Gothamu už každému dalšímu seriálu něco chybí... :) :/

      Vymazat
  3. Akward jsem dříve sledovala. Viděla jsem všechny díly co byly a teď ani nevím jestli nejsou třeba další, takže díky, žes mi to připomněla a určitě se na něj mrknu. Baví mě možná proto, že jsem také středoškolačka a mám ráda takovéhle vtipné seriály:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to jsem překvapená, že ho opravdu ještě někdo další zná! :) Mně se právě taky líbí, jak je Awkward vtipné a má spád. Fandila si v první sérii spíš Jakovy nebo Mattymu? :) :D

      Vymazat
  4. Ten Gotham mě docela zaujal, díky za tip! já se teď koukám na The Sons of Anarchy a jsem úplně závislá :) je to naprosto skvělej seriál :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, super! Tak už vím, na co se teď budeme dívat. :D :) Mockrát děkuji za tip. :))

      Vymazat
  5. Začali jsme s přítelem sledovat Gotham a zatím se nám to docela líbí, jsme asi u 9. dílu a je to čím dál napínavější. Jsem fanynka Batmana, je super nápad zpracovat seriál o tom, co bylo předtím.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: