Co (ne)koupit na Aliexpressu?

Mimo jedlíka jsem i klasická žena - nákupní maniačka. Nemám sice všechny příznaky celoročně, ale jakmile je společnost a nálada, beru obchody útokem. Nejde ovšem jen o tradiční módu, ráda chodím do domácích potřeb, do knihkupectví, zdravých potravin a v neposlední řadě na eshopy. Dnešní nákupní článek bude sice částečně i pro muže fotografy, ale dámy si také přijdou na své! Uvidíte mnou objednané bikiny a vychytávky do kuchyně! Jak se shodují produkty s realitou?





Na Aliexpressu objednávám JEN produkty, které se vyplatí.

Na rozdíl od Ebay a jiných internetových marketů tu není takové množství padělaných výrobků ala Adihash a Nika. Nabídka se jinak příliš od ostatních neliší. Objednat si můžete wakame řasu, mobil a kabelku stejně jako dětský kočárek. To vám ovšem určitě nedoporučuji. Osobně jsem zatím na zahraničních webech neutratila více jak 700 Korun za jeden předmět. Řešit případnou reklamaci rozbité sekačky bych nepřála ani úhlavnímu nepříteli.

Když tedy automaticky vyřadíme veškeré věci nad 1000 Korun, zbude stále milion věcí, které tu člověk bezpečně sežene mnohdy 10x levněji než u nás.

Jeden hlavní příklad, na kterém nás obchody obírají - sluneční krytka na zrcadlovku. Určitě to neřeší každý z Vás, ale pro ilustraci rozdílů cen na začátek poslouží. U nás cena začíná na Aukru okolo 150 Korun (plus poštovné), v kamenných obchodech od 200 po 700 Korun. Mnou objednaná clona na Nikon d3200 - 0,8 Eur a poštovné zdarma. Tedy - 21 Korun. Moje spokojenost - 100%.


Aby to ovšem nebylo jen o elektronice - další příklad pro dámy: Bikiny k moři jsem si objednala loni i letos. Do kamenného obchodu už se nechystám, protože kvalita plavek z Ali a z běžných řetězců je naprosto stejná. NAVÍC na Ali najdete mnohem originálnější kousky a za směšnou cenu. Teď už je sice na červencovou dovolenou pozdě, ale jestli si objednáte plavky dnes, v srpnu s nimi budete královnou pláže a bazénu. Tyto mě stály včetně poštovného 9,50 Euro = 249 Korun, a přišly do 4 týdnů. Spodní díl sedí perfektně, horní díl jsem si ručně trochu poupravila, aby neodstávala látka po stranách, ale jinak znovu 100% spokojenost.


Ještě lépe dopadla druhá objednávka bikin "push-up". Ty tentokrát nebylo třeba nijak upravovat a cenově se pohybovaly stejně. Barvy jsou sice ve skutečnosti sytější než na obrázku, ale pět hvězd z pěti by si i tak zasloužily. Reálnou fotografii dodám.


Myšlenka koupit spiralizér na zeleninu mě sváděla už delší dobu. Nakonec jsem neodolala a objednala si tento v přepočtu za 72 Korun (včetně poštovného). Tentokrát jde o produkt, který bych vám nedoporučila. Práce s ním je zdlouhavá, namáhavá a hrozí spíš ublížení na vlastním zdraví než perfektně připravené nudle.


Další věcí do mé foto výbavy byla náhradní baterie do zrcadlovky. U nás originál Nikon pořídíte od 1100 Korun výš. Na Aliexpressu mě ta samá v originálním balení a s ochranným štítkem stála 12,77 Euro = 340 Korun. Slouží skvěle, mám ji již rok a 100% spokojenost.


Zatím nejnovější objednávka stála také nejméně a patří mezi klasiku. Ochranné kryty na telefon. Celkem jsem si objednala tři, srdcový za 0,49 Euro, zrcadlový za 0,68 Euro a s motivem Nokie za 0,91 Euro. Tedy v přepočtu 13 Korun, 18 Korun a 24 Korun = 55 Korun. Nevím, zda se tu takové dají vůbec sehnat, ale obyčejný čirý kryt mě stál před rokem 199 Korun.


Jestli jste se báli nákupů na Aliexpressu, věřte mi - není důvod. Obchodníkům udělíte hvězdičky od jedné do pěti a u každého produktu a prodávajícího si můžete přečíst stovky recenzí. Zatím jsem se napálila pouze se zeleninovým spiralizérem. :D Pokud máte podobné historky, určitě mi napište do komentářů.


Také nakupujete na Aliexpressu či Ebay? A co jste si naposledy objednali vy?

Doufám, že se Vám mé tipy budou hodit! Mějte se krásně a užívejte si léta.
Vaše Štěpánka 💕

8 komentářů:

  1. S těmi plavkami jsi mě tedy opravdu překvapila, já se právě vždycky plavky bojím objednávat, ale oni jsou tak krásné! Mohla bys mi poslat prosím odkaz na ty druhé do mailu jdeocestu@gmail.com? Byla bys moc hodná, jinak super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodila jsem ti to do mailu! Taky jsem se bála, ale všechny míry jsou hezky v tabulce a sedí dobře. :) Měj se! Š

      Vymazat
  2. Tady jsem neobjednávala, ale mám už dvoje plavky ze Zaful a taky jsem velice spokojená!! Kvalita je skvělá a i velikostně odpovídají :) Jinak ty kryty vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky objednávám, hlavně z ebay. Mám na blogu pár článků co jsem tam pořídila. A chystám další kde nebudou chybět ani kryty :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky tam nakupuju, hlavně oblečení :) i když teď už jsem tam dlouho nebyla a zrovna se chystám na to zase mrknout :) ty push-up plavky se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. :D já jsem si vzpomněla jak jsem si jednou z ebaye objednala klobouk. Velká chyba, ne snad že bych za těch asi 20 korun čekala nějaký zázrak, ale nenapadlo mě, že své způsobí i česká pošta. Úžasná paní pošťačka mě nezastihla doma, tak ten klobou narvala do schránky, což pro něj byl rozsudek smrti. Udělala mi z něj placičku. Co už, za těch 20 kč teď mám aspoň vtipnou vzpomínku.

    OdpovědětVymazat
  6. Naposledy jsem si objednala ozdobné sponky do vlasů a čekám, až mi přijdou, tak jsem zvědavá :) jinak hodně objednávám formy na pečení :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: