Mramorovaný cheesecake

Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení klasického receptu bez ovesných vloček a přízviska zdravé. Když se má hřešit, tak pořádně! Upečte si se mnou dnešní tvarohový koláč dvou barev a potěšte i Vy své chuťové pohárky.



Na korpus si připravíme:
  • 1 balení BeBe vanilkových sušenek
  • 2 lžíce mléka
  • 70 - 90 g másla nebo hery
  • tuk na vymazání formy
  • Na tvarohový krém:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 malý bílý jogurt
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 1 rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu
  • 1 špetku soli
  • 1 polévkovou lžíci medu
  • 2 plné polévkové lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr / přírodní vanilku
  • 1 lžičku holandského kakaa


Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi  mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. ☺️ korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň!
Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, 1 celé vejce a jeden žloutek, 1 rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. "Nacákame" kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.

Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190 °C a poté 15-25 minut na 170 °C. Užijte si krásný den a dobrou chuť.



A poslední dva kousky si odvážím s sebou do Prahy! Dali byste si? A na co máte chuť příště? Jestli tě zajímá konkrétní recept, určitě mi napiš do komentářů a já ho připravím! 

Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka 💕

1 komentář:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: