Prvním z edice receptů s plody kustovnice je netradičně recept slaný!
Mám pro vás tip na zdravé čočkové karbanátky ve vegan verzi. Sama jsem si je naservírovala s dušenou zeleninou, ale perfektně se k nim hodí také brambory. Naplnit jimi můžete i bulku se salátem, rajčaty a dresingem a vykouzlíte originální domácí hamburgery, po kterých se slehne zem! Goji které používám v dnešním receptu, seženete na stránkách Himalyo.cz, se kterými spolupracuji na vývoji nových pokrmů. Pokud jste ještě neměli možnost přečíst si minulý článek >Zde<, rozepsala jsem se o goji a jeho zdravotních benefitech. Myslím, že některé informace by vás mohly překvapit. Minimálně budete zase o něco chytřejší. :) Teď ovšem zpátky k tématu...
Budeme potřebovat:
(Na zhruba 10 karbanátků)
- 1 šálek čočky (v suchém stavu) + vodu na uvaření
- 1 velkou na jemno nastrouhanou mrkev
- 3 lžíce na jemno nastrouhaného pastynáku
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
- 1/2 lžičky koření na pečené kuře
- 1 hrst sušených plodů goji v bio kvalitě - Himalyo
- 3 polévkové lžíce celozrnné mouky
- několik lžic řepkového oleje na smažení
- směs dušené zeleniny
Čočku si přes noc necháme namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody v hrnci vařit zhruba 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem, přisypeme na jemno nastrouhanou mrkev, pastynák, sůl, pepř, koření, goji a 3 lžíce celozrnné mouky. Dobře promícháme a na nepřilnavé pánvi s kapkou řepkového oleje opékáme rovnoměrně z obou stran, či na pečicím papíře pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 200 °C po 20 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, bramborem nebo v bulce se zeleninou a la vegetariánský hamburger.
CO říkáte na Goji v karbanátcích? Dali byste si? A jak máte rádi goji vy?
Já mám bohužel již dávno snědeno. Jestli se do karbanátků pustíte, určitě mi napište (a klidně mi napište i když si je neuděláte)! Moc vám děkuji, za přečtení dnešního článku. :) Mějte se krásně.
Loučí se Vaše Štěpánka 💕
Miluju čočkové karbanátky :) a asi by mě nikdy nenapadlo, do nich dát goji :)
OdpovědětVymazatJe to bílkovinná vitaminová bomba :) !
Vymazat