Recenze FOOD novinek za #leden

Poslední dobou (také protože je zkouškové) jsem si oblíbila sledovat, například u jídla, při cvičení nebo jen tak v pauze, nejrůznější inspirativní videa. Mezi mé nejoblíbenější patří trendy "One Day of Eating", "Spotřebováno" či "Veganské recepty". Rozhodla jsem se tedy vytvořit novou formu článků, ve které Vám budu představovat mnou vyzkoušené food novinky po uplynulý měsíc. Půjde o alternativu kosmetických videí ala "spotřebováno za leden", která bude doufám zajímavá pro širší okruh lidí. Mě osobně by takový článek zaujal, tak mi dejte vědět, co si o tom myslíte vy!


První novinkou, kterou jsem vyzkoušela, jsou Bio veganské Tortelloni s Tofu z prodejen DM. Dostala jsem je v balíčku k narozeninám od své tety, spolu s bio pohankou a bio červenou čočkou - ideální dárek pro mě! Do té doby jsem na tyhle tortelloni nenarazila, ale potěšilo mě, že jsem konečně dostala "zdravý" balíček a ne tunu palmového tuku. I když vlastně,...
Jestli jste se na Tortelloni v DM narazili, doufám, že vám můj názor pomůže se rozhodnout: Co se týče chuti, musela jsem si je doladit - přelít trochou rajčatové omáčky a posypat lahůdkovým droždím. Jinak jsou to klasické tortelliny - suché, lehce se rozvaří a náplň mě nijak neučarovala. Je sice skvělé, že se Vás značka snaží přesvědčit o tom, jak jde o Bio a nature-friendly, ALE... Tortelloni obsahují bio palmový olej. Jde sice o tuk s nálepkou bio, ale i tak si příště již těstoviny znovu nekoupím. Nevěřím totiž, že v zemích třetího světa (kde se PO pěstuje a kde je podplácení denní rutina) jsou kontroly a certifikáty na stejné úrovni, jako například u nás.
A z úplně druhého soudku tu máme kaštanovou instantní kaši - bez lepku a s vysokým obsahem vlákniny od Apotheke. Znovu se jedná o dárek, tentokrát vánoční a od mojí starší sestřičky. Na téhle kaši jsem si dokázala vytvořit závislost hned po prvním ochutnání! Je naprosto báječná a určitě vám ji doporučuji vyzkoušet. Stačí ji pouze přelít horkou vodou, dobře zamíchat a máte lahodnou a jemnou pochoutku. Určitě si ji znovu koupím. :)


Aby to dnes nebylo jen o instantních a hotových jídlech, vyzkoušeli jsme novinku mezi citrusy - Mineolu. Dva kusy nás v Albertu vyšli na nějakých 16 Korun, na kilo 34,90 Kč. Byli jsme dost zvědaví, protože se o mineole píše, že chutí připomíná to nejlepší z pomeranče a formu má jako klasická mandarinka. Oba dva druhy ovoce máme moc rádi, tak proč to nevyzkoušet? Mineola opravdu chutná tak, jak se píše - skvěle pomerančová a přitom se dobře loupe. Až bude v akci a vyplatí se stejně jako mandarinky či pomeranče, určitě si je znovu koupíme. Jinak stále raději zvolím jeho klasické a šťavnatější příbuzné.


A dál ze světa ovoce přivítejte Nashi. Tenhle kříženec sice vypadá jako jablko, ovšem jakmile se zakousnete, ucítíte konzistenci a vodnatost hrušky. Celkově to pro nás bylo veliké zklamání, protože chuť postrádala jablečnou kyselost a ani za mák nebyla "extra chutná", jak slibovala nálepka na slupce. Za jeden kus v Albertě 17,90 Kč. Příště si raději koupím půl kila jablek z ČR. 



Být v Lošticích, projít si muzeum tvarůžků a nakonec nevyzkoušet místní specialitu, to bychom nebyli my. Jeden kopeček tvarůžkové zmrzliny tu v cukrárně stojí 30 Korun a i když Vám nebude chutnat (jako nám), aspoň budete vědět, jak doopravdy syrečky chutnají nasladko ...nechutně.


Po všech předražených Ugo šťávách, mini smoothies a freshdrincích přichází konečně Lidl s levnější a přitom cenově přijatelnou alternativou - Ovocným "smoothie" značky Solevita. Voní po jahodách a lesních plodech a má perfektní složení - 100 % ovocné složky (pyré). Za jednu litrovou lahev dáte zhruba 40 Korun a k dostání je ve více variantách.


Ohledně jogurtů mám oblíbence dva: Řecký jogurt 0% od Milko a Můj skyr (0%) také od Milko. Jogurty jím ráda a často, vždy bílé a nejradši s domácí granolou a ovocem. Tyhle dva mě nikdy nezklamou a když jsou v obhodě se slevou, nakupuji jich celé plato. Skvěle zasytí a obsah bílkovin i tuků je u nich na jedničku. Určitě doporučuji!


Věřte, nevěřte, před měsícem jsem poprvé vyzkoušela mandlové mléko od Alpra - Roasted Almond. Z cenových důvodů si jako studentka nedokážu představit, že bych nakupovala pouze rostlinná mléka. Byla to však zajímavá zkušenost, kterou si určitě zopakuji - možná radši na domácím mandlovém mléku.   

Znáte některou z dnešních novinek? Shodujete se se mnou? Napište mi do komentářů, jak se Vám nový typ článku líbil. Můžete mi klidně dát tip, co bych měla ochutnat a vyzkoušet příště. Budu se na Vaše milé komentáře těšit! 

Štěpánka z Corcula💕

11 komentářů:

  1. Velmi mě pobavila věta o tvarůžkách, jak chutnají na sladko :D :D :D Jinak milko a skyr jogurty mám také moc ráda :) Alpro si nekupuju kvůli vysoké ceně, ale dají se sehnal litr sójového mléka (čoko, vanilka) v kaufu za 30kč/litr nebo něco podobného i v DM :) O mineole jsem v životě neslyšela, tak jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco nového :) A takovýto styl článků se mi líbí! Sama jsem teď zařadila také nový styl článků :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tvarůžková zmrzlina mě opravdu překvapila. :D Tu chuť si raději nechci ani představovat. Od značky Alpro jsem bohužel ještě nic nevyzkoušela. (Odrazovala mě vysoká cena) Někdy rozhodně ochutnám. O tomto ovoci jsem ještě neslyšela a určitě se po něm podívám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad na druh článků :) Samé mňamky, ty tortellini mě lákají :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, neměla bys tip na nějaké jiné (cenově dostupnější) rostlinné mléko, případně "mléčné" produkty? Vyvinula se u mě intolerance a dost s tím bojuju. :( A ta kaštanová kaše vypadá božsky, už jsem ji na netu obhlédla, jen mě trochu mrzí, že se nedá koupit v kamenném obchodě. Díky za tipy! Day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, určitě se vydám na lov dostupnějších rostlinných mlék a nebo vyzkouším a podělím se o recepty na domácí! :)

      Vymazat
  5. Skyr si kupuji moc ráda. Super článek :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Dievčatá neverím, že ste nepoznali mineolu a nashi. Je to už bežné ovocie na pultoch v obchodoch. Skôr si myslím, že ste si ich nevšimli pod tým názvom a považovali ich za mandarinky a hrušku ste z papierika nerozbalili aby ste zistili čo to je.Sú na trhu už pekných pár rokov. Grécky jogurt používam často a Bio výrobkom z DM moc neverí. Častu sú aj moc predražené a to asi nie len u nás na Slovensku. Skôr také nakupujem v obchodoch zdravej výživy a osvedčené cez internet.

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek:) Nejvíc mě zaujala ta kaše, asi se po ní prohlédnu. Jinak za mě mandlové mléko od Alpra jsem koupila jednou a rozhodně to nestálo za to, hlavně u Alpra se mi vůbec nelíbí složení..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho koupila jen díky slevovému kuponu do DM, ale i tak mi přišlo dost předražené... V tu dobu už byla jediná varianta bez cukru tato a ostatní se mi taky nezdály právě kvůli doslazování. To je to, co myslíš špatným složením, nebo máš ještě nějaké výhrady vůči alpru? :)

      Vymazat
    2. Obsahuje málo mandlí a naopak různé stabilizátory a zahustovadla.. ne, že by to bylo nějak nebezpečné, ale prijde mi to zbytečné konzumovat, pokud člověk může používat kravské mléko. Když už, tak jsem občas koupila rostlinné mléko z DMka, mají různá, jsou levnější a složení maji "jednodušší" :)

      Vymazat
  8. Mám ráda jídlo, takže tento typ článků taky. Moc mě zaujala kaštanová kaše, tu chci rozhodně vyzkoušet. Na blogu mám taky články Spotřebováno, kde mimo kosmetiky mám i tzv.food tipy :-)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: