Cuketové tzatziky

Zdravím vás u dnešního článku!
Netradičně v době vánočního veselí, cukroví, vánoček a bramborových salátů, jsem si pro Vás připravila jednoduchý recept na zdravou večeři. Přeci jen receptem na vlastní vanilkové rohlíčky nikoho neohromím, když všichni máme nejradši ty svoje. Nemám pravdu?

I když jde o letní řecký pokrm, s aktuálním tématem přeci jen souvisí. Směs koření na tzatziki v malé skleničce nebo třeba přístroj spiralizér jsou dva tipy na dárky ukryté v dnešním článku... Poradím jaký vybrat a na co si dát pozor. Pokud ještě stále přemýšlíte nad dárky, můžete zkusit i další recepty z blogu. Dole Vám připravím malý seznam vlastních tipů! A teď už zpátky k receptu.





Na porci pro dva budeme potřebovat:
  • 2 malé cukety
  • 6 lžič řeckého jogurtu
  • 1 lžičku směsi koření tzatziki
  • 2 lžičky olivového oleje
  • žitný chléb

Směs koření na tzatziky do malé skleničky:
  • sušený mletý česnek - 5 lžiček
  • sušený drcený kopr - 1 lžička (pokud Vám vadí, dá se nahradit např. mátou či pažitkou)
  • sůl - 2 lžičky
  • pepř - 1/4 lžičky

Cuketku omyjeme a nakrájíme/vytvoříme nudličky na spiralizéru. Naservírujeme do misky, přidáme pár lžic řeckého jogurtu, olivový olej a posypeme kořením.
Přidáme pečivo a přeji dobrou chuť!





Co se týče typů na dárky, spiralizér mám doma báječný. Plastový se třemi ocelovými nástavci, který se snadno rozkládá a čistí (tento z Magnetu).

Existují ještě jednodužší vykrajovače, ale s nimi jsem šáhla vedle.

Nedoporučuji nic, z čeho vás bude příliš bolet ruka. :) Např. spiralizér ala ořezávátko jsem musela po první okurce rovnou hodit do koše. Pokud nechcete někoho jen pořádně naštvat, darujte mu pod stromeček přístroj pořádný, s břity z ocele a s praktickou kličkou. Spoustu dalších šikovných pomocníků do kuchyně najdete na Magnet-3pagen.cz.


Další tipy na jedlé dárky najdete třeba v tomto článku s názvem: Co připravit druhým pod stromeček? a inspiraci i na ty nejedlé najdete ve starším článku: Dárky na poslední chvíli.



Hezký zbytek dne a mějte se rádi,


Vaše Štěpánka 💕

Děkuji firmě Magnet za sponzorování tohoto receptu.

1 komentář:

  1. Milá Štěpánko, hned zítra si běžím pro cuketu a snad bude tak dobře chutnat, jako vypadá:-).
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu, kde nyní probíhá soutěž s Dermacolem.
    ByGabra
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: