- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 0,75 hrnku cukru krupice (třetinového nebo bílého)
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnek podmáslí
- 2 ks vejce
- 0,5 hrnku řepkového oleje
- 1 špetka soli
- lesní ovoce - hlavně borůvky, ale můžete použít i ostružiny, černý rybíz, maliny apod.
- drobenka: 90 g másla, 5 lžic mouky (polohrubé nebo hrubé), 7 lžic krupicového cukru
Postup:
V míse si smícháme veškeré suroviny na těsto (od mouky až po špetku soli). Vypracujeme hladké těsto bez žmolků, které nalijeme na plech s pečicím papírem (nebo dobře vymazaný tukem). Rozetřeme těsto do cca 1 cm tloušťky, uhladíme a posypeme lesním ovocem. V misce si smícháme suroviny na drobenku, kterou posypeme připravený koláč. Dáme péct na 175 °C v elektrické troubě po dobu cca 20-25 minut. Necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Dobrou chuť!
Tyhle rychlé hrnkové koláče jsou fajn, ráda je dělám. Recept s podmáslím jsem ale neznala...
OdpovědětVymazatJá nemám ráda buchty s ovocem, takže tahle buchta pro mě bohužel není :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Podobný jsem teď pekla a bože mňam, miluju borůvkové buchty! Nejradši je mám ještě s tvarohem a drobenkou :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Miluju borůvky! S podmáslím jsem zatím nikdy nic nepekla 🙂.
OdpovědětVymazat