Hokkaido koláč od Štěpánky

Krásné pondělní ráno, vítám vás u dnešního receptu!
S přírodou je vážně zábava. Na zahradě se nám urodila anakonda, říkáme jí Adéla. Dohromady teď už pokrývá zhruba 8 čtverečních metrů, pne se přes ohniště, složené dřevo, přes plot k sousedovi a ještě dál. A co teprve ta úroda. To si říkalo o nový recept z dýně!
Odkud budete mít svojí hokkaido, jestli ze zahrádky nebo ze supermarketu, vůbec nezáleží. Hlavně, aby vám můj koláč chutnal. ❤️  Můžete si sami vybrat, jestli zvolíte bezlepkovou verzi s pohankovou/rýžovou moukou, celozrnnou nebo klasickou pšeničnou. Koláč je velmi vláčný a díky množství kakaa připomíná zdravější brownie. Co si o něm na první pohled myslíte? Vyzkoušíte ho také?


_________________________________________________________________________
Na jeden pekáček budeme potřebovat:
  • 1 malou hokkaido
  • 2 jablka
  • 20 lžic hladké pohankové mouky (můžete použít i jinou, např. pšeničnou)
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku kypřicího prášku
  • 3-4 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje (použijte řepkový, dýňový nebo vlašský)
  • 1 sáček rozinek v hořké čokoládě
Dýni hokkaido si omyjeme, rozpůlíme, zbavíme stopky, bubáka a lžicí odstraníme i semínka. Ta si můžeme vyskládat na pečicí papír, usušit a použít příští rok. :)
Umyjeme a očistíme i jablka a spolu s dýní nastrouháme na jemno na struhadle (na nejmenší nudličky) do větší mísy. 
Přidáme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, med, sůl, olej, vejce a dobře promícháme. Připraveným těstem plníme předem vymazaný a moukou vysypaný pekáček nebo koláčovou formu. 
Posypeme rovnoměrně rozinkami v čokoládě a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct po dobu 30 minut. 

Koláč je vláčný, kakaový a připomíná zdravější brownies. Příště do něj navíc přidám ještě odměrku čokoládového proteinu.😍 Doufám, že vám bude chutnat!

_________________________________________________________________________






Miluji vláčné moučníky a vy? Co si o dnešním koláči myslíte? Napište mi, budu se těšit. ❤️ 

Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka 😊


Ještě něco dobrého ke kávě? Zkuste třeba:

15 komentářů:

  1. Tak tento koláč určitě na podzim vyzkouším :) nikdy jsem koláč z dýně hokkaido nepekla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Z dýně Hokkaido znám jen polévku, koláč mě překvapil :)

    https://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tento recept urcite skusim. Rodicia zasadili hokkaido amame ich skutocne vela, znama znej zas robi cesto na pizzu.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmmm, ten vypadá zajímavě:-) zkusim ho. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Tento recept musím vyskúšať! Fantázia ♥ Alexandra

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem zkoušela koláč s dýní a strašně mi to chutnalo. Miluji vláčné koláče a buchty, takže jsem snědla půlku pekáče :D Ale musím říct, že ten tvůj koláč vypadá o dost lépe a lákavěji než ten můj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že nemohu posoudit, ale určitě chutnal skvěle.:) Děkuji mockrát!

      Vymazat
  7. oooo, tak to je nádhera. Ty rozinky jsou na tom roztomilé bublinky. Hokkaido na sladko je fantastická. Takže na podzim to bude jako dělané. K čaji nebo dobré kávě?
    Děkuji za tip! Krásný den přeji.

    Spoon and Willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně k rannímu šálku čaje i k odpolední kávě!
      Díky moc za hezký komentář a přeji pěkný zbytek dne:).

      Štěpánka z Corcula

      Vymazat
  8. Teda, to zas vypadá tak dobře!!! :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna jsem hledala nějaký recept s Hokkaido, protože vždy jen zapékám nebo polévku, ale koláč jsem ještě nezkoušela a tohle vypadá přímo božsky!

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to si ukádám. Už dlouho chci zkusit něco z dýně. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzera fantasticky ♥ Urcite vyskusam... Alexandra

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: