Domácí San Francisco Burgery

Chcete poctivý burger snadno a rychle? Máte dvě možnosti: 
1. Zajděte do jedné z mnoha dobře hodnocených "burgráren"! Osobně Vám moc ráda doporučím hned dvě. Protože s přítelem hamburgery s oblibou zkoušíme nejen doma, ochutnala jsem už mnoho vzorků po celé ČR. Z vlastní zkušenosti Vám tedy doporučuji Burger Club v Lednici na Moravě. Jestli to máte blíže do jižních Čech, určitě zajděte v Českých Budějovicích do Pizza & Burger Big Poppa - nejlépe na Poppa burger se švestkovou omáčkou! Jestli tyto podniky znáte, určitě napište vlastní dojmy nebo přidejte tip na další!
2. Druhá možnost jak přijít k výbornému burgeru snadno a rychle je oslovit někoho, kdo ho za vás podle následujícího receptu připraví. Jinak to nepůjde. 

Tak jde se na to? Můj San Francisco se skládá z přísad, které máme na tomto jídle nejraději: kvalitní hovězí maso, zelenina a medová cibulka. Opečená slanina je už jen bonusovou třešničkou na dortu, když chci svého chlapa potěšit ještě o něco víc. Jaký český muž nemá rád slaninu? No vidíte.




Na 4 burgery budeme potřebovat:
  • 500 g mletého masa, použila jsem většinu hovězího (80 %) a zbytek vepřového (20 %), čím vyšší podíl hovězího, tím bude pokrm lepší
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 1 rovná lžička soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 cibule nakrájené na jemno
  • 1 špetka čerstvého drceného pepře
  • 1/2 lžičky nasekané petrželky
  • 4 bulky (koupené či domácí z poloviny dávky dle tohoto receptu - Domácí pečivo)
  • 4 listy ledového salátu
  • 4 lžíce dresingu do burgerů (lze použít majonézu, bylinkový dresing či americký dresing)
  • 4 lžičky jemného kečupu
  • 4 plátky sýru čedar/ eidam (my máme raději eidam)
  • 2 velká rajčata pokrájená na tenké plátky
  • 12 tenkých plátků okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička medu
  • 6 plátků slaniny
  • 2 a více lžic řepkového oleje na smažení burgerů
  • 4 špejle s hroty

Postup:
Mleté maso smícháme s hořčicí, solí, sušeným česnekem, na jemno nakrájenou cibulí, pepřem a petrželkou. Hmotu rozdělíme na 4 části a vytvarujeme symetrické burgery, které uložíme do lednice.

Bulky koupené či upečené necháme vychladnout a následně překrojíme vejpůl. Obě poloviny krátce opečeme na suché rozehřáté teflonové pánvi.
Následně překrojíme plátky slaniny vejpůl a opečeme je dozlatova na vlastním sádle. Přeneseme na talířek s kuchyňskými utěrkami a zbavíme přebytečného tuku.

Cibuli pokrájíme na kolečka, posypeme špetkou soli a opečeme na lžičce oleje. Na zezlátlou cibulku přikápneme lžičku medu a připravenou cibulku uschováme stranou.

Ostrým nožem si nakrájíme na tenké plátky rajčata a okurku. Omyjeme listy ledového salátu a natrháme na ideální velikost do bulek.

Do pánve s hlubokým dnem nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozehřát. Připravené maso vyjmeme z lednice a dvěma prsty utvoříme uprostřed každého burgeru malý důlek. Opékáme nejprve důlkem směrem dolů z každé strany minimálně 2-3 minuty podle preference. Já mám ráda dobře propečený burger, který se dělá z každé strany alespoň 5 minut. V poslední minutě maso poklademe plátkem sýra.

Spodní díl bulky potřeme dresingem, poklademe salátem, následně masem s plátkem sýra, okurkou, rajčaty, slaninou a medovou cibulkou. Přiklopíme vrchní polovinou bulky potřenou kečupem a propíchneme ostrou špejlí uprostřed.

Burgery servírujeme samostatně, s hranolkami nebo se zeleninou. A jak se takový pořádný mazel jí? JEDINĚ RUKAMA a s dobrou náladou! Užijte si ho 😜.




Kdo je taky blázen do tohohle hříšného jídla? Jak řekl můj oblíbený pan Pohlreich, nemůžeme mu upřít jeho dokonalý koncept.
Zelenina, houska, hovězí,... tomu se těžko odolává. Ale jen blázen by mu snad odolávat chtěl. Nebo to máte jinak? Napište mi! A pokud znáte v Praze dobrou restauraci s pořádnými a nepředraženými burgery, napište mi název dolů. Třeba jsem tam ještě nebyla...

Mějte se nádherně a užívejte si života, protože to za Vás nikdo jiný neudělá.
Vaše Štěpánka 💕

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: