Pokud Vás někdo "naštve", osvědčilo se mi několik základních způsobů, jak se vzteku zbavit. Nejlepší je vybít si vztek sportem/ při vaření nebo to zajíst!
Osobně mám s poslední možností nejhorší zkušenosti... Často to vede k další zlosti na sebe sama, když ze stolu zmizí celá studentská pečeť. Jednak po každodenní masáži z medií o kaloriích a obezitě začnete mít špatné svědomí, a pak - co jíst teď, když už není žádná čokoláda?!!!
Sport, např. běh, box, kolo, tam vypustíte trochu páry během chvilky! Jenže při vaření spojíte oboje dohromady (pokud se budete pořádně otáčet a krájet tak rychle, co to půjde) a k tomu sami v kuchyni klidně klejte a nadávejte. Rozsekejte nepřítele, rozdrťte ho v hmoždíři, uvolněte emoce. A proč ne právě při přípravě slaných muffinů se zeleninou?
Jde se na to. :)
Těsto před zapracováním sušené šunky, sýru a pórku. |
Slané muffiny se sušenou šunkou, sýrem a pórkem
Ingredience:
- 2 hrnečky mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 hrnek polotučného mléka
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- 50 g sušené šunky
- 100 g tvrdého sýra
- 0,5 nakrájeného pórku
Na zeleninu:
- 1 cuketa
- 5 rajčat
- 0,25 celeru
- 2 velké mrkve
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- koření na grilovanou zeleninu / směs kari, pepře, soli, bazalky, chilli, muškátového oříšku a kmínu
- olivový olej
Postup:
Dáme vyhřívat troubu na 200°C. V míse si smícháme všechny sypké ingredience na muffiny (mouku, sůl a jedlou sodu) a dobře promícháme. Přidáme vejce, mléko a olej a vypracujeme v klasické slané těsto na muffiny. V tomto momentě lze přidat nakrájený pórek, šunku a sýr (popř. jiné ingredience podle vašich chutí - sušená rajčata, olivy,... atd.). Těstem naplníme formičky a dáme péct do předehřáté trouby na střední rošt po dobu cca 18 minut.
Zeleninu si omyjeme, nakrájíme a poklademe ji na plech s pečícím papírem. Posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct souběžně s muffiny těsně pod ně (spodní rošt) - vytáhneme je po 15 minutách. Velice chutná je zelenina také posypaná parmazánem.
Přeji dobrou chuť! :)
Pokud použijete plechovou formu na muffiny, doporučuji vlastní metodu vystlání formy pečícím papírem pomocí skleničky. |
Jak jste na tom s vztekem, vy?
Co u vás zabírá na chvilkovou zlost nebo splín?
Jak se vám líbil můj dnešní recept? O:)
Budu moc ráda za komentáře! :)
Loučí se, Vaše Corculum♥
Tady byl asi někdo naštvaný :D Recept se mi líbí moc, při ranním kručení v břiše ten správný článek k přečtení :D Jdu snídat .. :-))
OdpovědětVymazatSkills of Art
Sice píši pozdě, ale snad ti snídaně chutnala! :) :D
VymazatSlané mufiny jsou skvělé, já je dělám s kukuřicí a paprikou
OdpovědětVymazatMM, to zní také chutně. Dáváš tam jakou papriku? Čerstvou červenou, nebo zavařovanou? :)
Vymazat