Slané bochánky se sušenou šunkou a pečenou zeleninou

Pokud Vás někdo "naštve", osvědčilo se mi několik základních způsobů, jak se vzteku zbavit. Nejlepší je vybít si vztek sportem/ při vaření nebo to zajíst

Osobně mám s poslední možností nejhorší zkušenosti... Často to vede k další zlosti na sebe sama, když ze stolu zmizí celá studentská pečeť. Jednak po každodenní masáži z medií o kaloriích a obezitě začnete mít špatné svědomí, a pak - co jíst teď, když už není žádná čokoláda?!!! 
Sport, např. běh, box, kolo, tam vypustíte trochu páry během chvilky! Jenže při vaření spojíte oboje dohromady (pokud se budete pořádně otáčet a krájet tak rychle, co to půjde) a k tomu sami v kuchyni klidně klejte a nadávejte. Rozsekejte nepřítele, rozdrťte ho v hmoždíři, uvolněte emoce. A proč ne právě při přípravě slaných muffinů se zeleninou? 

Jde se na to. :)

Těsto před zapracováním sušené šunky, sýru a pórku.


Slané muffiny se sušenou šunkou, sýrem a pórkem
Ingredience:
  • 2 hrnečky mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g sušené šunky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 0,5 nakrájeného pórku
Na zeleninu:
  • 1 cuketa
  • 5 rajčat
  • 0,25 celeru
  • 2 velké mrkve
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • koření na grilovanou zeleninu / směs kari, pepře, soli, bazalky, chilli, muškátového oříšku a kmínu
  • olivový olej

Postup:
      Dáme vyhřívat troubu na 200°C. V míse si smícháme všechny sypké ingredience na muffiny (mouku, sůl a jedlou sodu) a dobře promícháme. Přidáme vejce, mléko a olej a vypracujeme v klasické slané těsto na muffiny. V tomto momentě lze přidat nakrájený pórek, šunku a sýr (popř. jiné ingredience podle vašich chutí - sušená rajčata, olivy,... atd.). Těstem naplníme formičky a dáme péct do předehřáté trouby na střední rošt po dobu cca 18 minut. 
      Zeleninu si omyjeme, nakrájíme a poklademe ji na plech s pečícím papírem. Posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct souběžně s muffiny těsně pod ně (spodní rošt) - vytáhneme je po 15 minutách. Velice chutná je zelenina také posypaná parmazánem. 
      Přeji dobrou chuť! :)


Pokud použijete plechovou formu na muffiny, doporučuji vlastní metodu
vystlání formy pečícím papírem pomocí skleničky.

Jak jste na tom s vztekem, vy? 
Co u vás zabírá na chvilkovou zlost nebo splín? 
Jak se vám líbil můj dnešní recept? O:)
Budu moc ráda za komentáře! :)
Loučí se, Vaše Corculum♥

4 komentáře:

  1. Tady byl asi někdo naštvaný :D Recept se mi líbí moc, při ranním kručení v břiše ten správný článek k přečtení :D Jdu snídat .. :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Slané mufiny jsou skvělé, já je dělám s kukuřicí a paprikou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MM, to zní také chutně. Dáváš tam jakou papriku? Čerstvou červenou, nebo zavařovanou? :)

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: