2 | Moje domácí VEGE

Zásoba inspirace z mého instagramu! Kakaová kaše s ostružinovou marmeládou, chléb s tvarohem a pažitkou k večeři, zamilovaná pizza s dýní a žampiony, zeleninový salát s mozzarellou a buráky, kanadské borůvky ze zahrádky a ovesné vločky s mlékem a černým rybízem. Sledujte ZDE.
   Zdravím!
   Zase to uteklo jako voda a máme pomalu konec srpna! Za šest dní končí Give Away, na kterou Vás všechny srdečně zvu. :) Než se vrhnete do soutěžení, připravila jsem si takovou malou dávku inspirace z vlastních zásob. Co jí vegetarián? Podívejte se a slintejte. Bez masa to jde přece taky! 


   Pokud maso vynecháváte ze svého jídelníčku již delší dobu, sami jste se přesvědčili, že někdy je takové vaření trochu obtížnější. Člověk si musí dávat jednak pozor na vyváženost, bílkoviny, vitaminy, aminokyseliny apod. a na straně druhé musí kuchař tzv. "z prdu udělat kuličku". S masem potěšíte každého mlsného českého chlapíka, ale co se zeleninou? To už je těžší! 

Oběd "S Sebou" - tofu karbanátky s pečenou cuketou a rajčaty. + zásoba minerálů a energie, až bude nejhůře
Chalupářské špagety s žampiony a rajčaty. Tenhle talíř po prababičce mám nejraději.
Zbytek od včera? Zapečené špagety s dýní hokaido, vejcem, tofu, rajčaty a cuketou.
S pizza kořením chutná nejlíp!
Víte, že ze všeho nejradši snídám. Občas si udělám takovouhle velkou misku s vločkami, tvarohem smíchaným s jogurtem a medem, pokladu na to banánová kolečka s rozinkami/ brusinkami a nakonec lžíce arašídového másla s mátovými lístečky. Od teď už pouze sypu celými arašídy a -> ještě lepší! Arašídové máslo, které jsem používala, bohužel obsahuje palmový tuk. :(

Teď už to není tak aktuální, ale až zase přijdou vedra k nevydržení, znovu sáhnu po ledové kávě!
Jedna lžička instantní kávy, hrstka kostek ledu, trocha vody, 1 lžíce jogurtu, mléko a ponorným nebo jiným mixérem rozmixovat! Dosladíme podle chuti buď cukrem, medem, sirupy atd. Já nejradši sladím medem nebo uberu na slazení a posypu skořicí. 

Když mám ráno čas, nebo chuť na sladký oběd, udělám si tyhle tvarohové noky s marmeládou, skořicí a směsí ořechů. Pro jednoho stačí půl vaničky tvarohu rozšlehat (stačí vidličkou) s vejcem, špetkou soli a cukru, a dál přidáváme dětskou krupičku, dokud těsto nezhoustne. Pak tvoříme dvěma lžičkami noky, které ihned hážeme do vařicí vody. Za pár minut máme hotovou snídani! :)

Špagety pro mě vždycky budou dětským jídlem. Ráda si na ně dělám vlastní omáčky všeho druhu a chutí od sýrové po tuhle s rajčaty, mozzarellou a sojovým masem.
*Recept*
Další oběd, kvůli kterému bez trouby nemůžu být. Pečené bazalkové tofu s mrkví, dýní a česnekem. Zvlášť zeleninový salát z rajčat a okurky.

Jogurtový koláč s rybízem! O tom se snad ještě někdy příště rozepíši! :)
Zapečená cuketa obalená ve strouhance se zeleninou a tofu. Škoda, že vypadá tak nevzhledně. Chutnalo to skvěle!

Mungo rýže s kari a parmazánem. Tohle si budu dělat v průběhu roku častěji! Za pár minut je hotovo. 
Dnešní bramboračka s chilli, houbami a čerstvým kmínovým chlebem. Ať žije česká kuchyně!
   Děkuji, že jste tu se mnou! Každičký komentář mi dělá opravdu ohromnou radost a doufám, že Vy zase rádi čtete Corculum. Je nás tu už 172! Každá návštěva se počítá, takže díky i za ni a jestli mi chcete udělat radost, přidejte se mezi nás a klikněte na "Připojte se k tomuto webu". Snad nás bude jen víc a víc! :)

   Přeji Vám nádherné čtvrteční odpoledne a hodně sil do začátku školního roku. Ať už jdete do práce po dlouhé dovolené, do školy a nebo si lámete hlavu, jak vyzbrojit do lavice svoje malé ratolesti, neztrácejte hlavu a mějte se rádi! S úsměvem jde všechno lépe.
   Mějte se krásně a něco pro to udělejte! Š.

Follow on Bloglovin

10 komentářů:

  1. ♥♥ Zamilovala som sa do tých fotiek. Ten jogurtový koláč vyzerá strašne jedlo ;) Aj tie tvarohové noky ♥ Mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase ho v nejbližší době udělám a napíšu podrobný recept! :) Mockrát děkuju ♥! :)

      Vymazat
  2. Štepánka, vôbec sa nečudujem priateľovi...je obdivuhodné s akou láskou a vkusom varíte a servírujete jedlo. O chuti nepochybujem... všetko by som rada vyskúšala a verím, že sa mi to postupne podarí. Držím palec aby sa Vaše kuchárske umenie len a len rozvíjalo. Krásny deň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, vy jste vážně anděl! Mnohokrát děkuji a rozhodně se o rozvoj budu ještě snažit. Nikdy není nic perfektní. :D :) Mějte se také krásné a hodně štěstí v kuchyni! :)

      Vymazat
  3. Všechno vypadá krásně, chutně, lákavě! aaa :D Mám teď šílenou chuť na dýni (a to jsem včera ji měla dvakrát!) :D Jogurtový koláč s rybízem vypadá zajímavě, těším se na článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dýně je těžké se přejíst! :D Nám se letos moc neurodilo, takže budu mít spíš "absťák". Mohla bych ji jíst od rána do večera.
      Co nejdřív se o koláči rozepíšu! Je neuvěřitelně jednoduchý :).

      Vymazat
  4. Tak to je skvělá inspirace! Zrovna se chystám zase na nějaký čas najet na vege stravu, takže se mi to krásně hodí, díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, ten jogurtový koláč vyzerá vážne skvelo!

    Pozývam ťa na Giveaway, ktorá práve prebieha u mňa na blogu :)

    www.hellomynameisev.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: