Jogurtový koláč s rybízem (základní recept)

   V minulém vegetariánském foto deníku Vás asi nejvíce zajímal jogurtový koláč s rybízem. Připadám si trochu hloupě, že o něčem tak jednoduchém napíšu celý článek. Na druhou stranu si to ale rozhodně zaslouží! Objevila jsem ho náhodou  na skupině vegetariánů z Česka a Slovenska, kde nejmenovaná maminka psala, že jiné těsto na koláče po vyzkoušení už ani nepeče. Přiložila odkaz na tuto stránku: Alchymie vaření, kde jsem našla přibližný recept. Nerada vařím podle postupu "vločky + jogurt", které vám neřeknou to nejdůležitější - kolik máte čeho přidat. Recept byl ale výtečný, takže jim tuhle hrubou chybu odpustím. :)

Cena celkem: 22 Kč
(ovesné vločky 3 Kč, vejce 6 Kč, cukr 1 kč, jogurt 10 Kč, + 2 Kč za další výdaje: skořici, špetku soli, máslo na vymazání formy, kokos, popř. rybíz) *odhad!* + energie atd.


corculum



   Co se týče ingrediencí, potřebujete pouze 5 základních a to sladidlo (cukr, med apod.), bílý neochucený jogurt, ovesné vločky, vejce a ovoce (například rybíz). Dále je zapotřebí dortové nebo koláčové formy, šlehače a misky. Pečeme v troubě, tudíž na koleji tuhle dobrotu bohužel nepřipravíte.

INGREDIENCE
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček (např. ty z Lidlu)
  • 1 střední bílý jogurt (výhodné bude koupit jeden velký a spotřebovat polovinu)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • miska kuliček rybízu (z vlastní zahrádky)
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • máslo na vymazání formy a kokos na vysypání
Dáme vyhřívat troubu na 200 °C. V míse smícháme vločky s polovinou jogurtu (3 lžíce) a se skořicí. Formu na pečení si vymažeme tukem, vysypeme kokosem a těstem rovnoměrně formu naplníme. Nejlépe to jde mokrýma rukama. :) 

Posypeme kuličkami rybízu. Vejce se špetkou soli a cukrem vyšleháme do žlutého krému, poté přidáme 2 lžíce jogurtu, zamícháme a přelijeme touto směsí koláč. Dáme péct po dobu 35 minut při teplotě 180 °C. Doufám, že bude chutnat i Vám! :) 

Ideální ke kávičce:). Nelekněte se vzdouvající se záclony v rohu.

Pro dnešní den by to bylo vše a mně nezbývá nic jiného, než popřát krásný zbytek neděle! Ať Vám celý den vydrží dobrá nálada a úsměv na rtech. 

Pekli jste někdy jednoduché jogurtové těsto? A jaké koláče máte nejraději? 
U mě bude vždy vítězit tvarohový s marmeládou od babičky <3.

Na závěr mé oblíbené... Mějte se pěkně a něco pro to udělejte! 
Š.

Follow on Bloglovin

12 komentářů:

  1. Já mám nejraději tvarohové koláče :D tohle ovšem nevypadá vůbec špatně :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! :) S tvarohem až na konec světa <3! :D :) Na blog se ráda mrknu.:)

      Vymazat
  2. Vypadá to nádherně, a navíc je to tak jednoduchý :D Boží ! Určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dík! :) Doufám, že bude chutnat a přeji krásný den! :)

      Vymazat
  3. Podobný recept mám už dlho v záložkách a chystám sa na jeho prípravu, tento vyzerá skvelo asi sa do toho pustím aj dneska:D:)
    The Noela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pak napiš, jestli se povedl a chutnal! :) Měj se:)

      Vymazat
  4. Vypadá moc dobře a chutně!

    Zvu tě na svoji giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :) http://everythin-kate.blogspot.cz/2015/08/velka-borotalco-recenze-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jogurtové těsto znám, ale sama jsem ho nedělala. Nejraději mám paradoxně ty nejjednodušší koláče a buchty. Například od malička miluju žloutkový řez od babičky, neexistuje nic lepšího! :) A přitom taková jednoduchá blbost :D. Recept si přesně nepamatuju, mám ho někde napsaný, ale těsto je tmavé kakaové s mletými ořechy a poleva je naprosto primitivní z vaječných žloutků. A pak je ještě výborný z listového těsta, kdy se to rozprostřené těsto potře směsí ze smetany a tvarohu, pak se na to pokladou nejlépe plátky jablek nebo trnek, posype se to dobenkou a skořicovým cukrem a dá se to do trouby. A pak je to hotovo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak po žloutkovém receptu se podívám a možná někdy vyzkouším ty řezy z listového těsta! :) Díky za tip! :)

      Vymazat
    2. Není za co :). Ta buchta/koláč z listového těsta je vlastně něco na styl táče, akorát prostě na tom listovém těstu. Mamka to tak začala dělat právě místo klasického táče, protože nemá moc čas na pečení a navíc ví že já mám listové těsto stejně nejradši :). Tu směs tvarohu a smetany doporučuju určitě trochu osladit a třeba přidat i vanilkový cukr nebo tak, zkrátka podle chuti :).

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: