Uncle Roy's: zdravé pochoutky bez PO

Ač se značka Uncle Roy's tváří jako starý strýček, vlastně to všechno začalo teprve nedávno.
A pohádkově.

Před dvaceti pěti lety v malém krámku v jižním Skotsku se farmář rozhodl založit si vlastní obchod s delikatesami, které nešli nikde v obyčejném márketu koupit. Byl úspěšný natolik, že o pár let později svůj podnik prodal a založil větší a úspěšnější firmu: Uncle Roy's Comestible Concoctions ("Jedlé pochoutky/směsi strýčka Roye"). Nezůstal jen u oblíbených hořčic (ty sem třeba baštila já) a pouštěl se do netradičních chutí. Možná proto dal své firmě do názvu slovo "concoctions", které se dá přeložit i jako míchanice. Do obyčejného vaření ala pejsek a kočička to má ale rozhodně dost daleko.

K dnešnímu dni značka Uncle Roy's nabízí přes 400 produktů oceněných mimo jiné Great Taste Award.

Proč Vám o ní říkám?
Tato značka mi přirostla k srdci hlavně díky roztomilým začátkům spojeným s drobným farmářem... Takový osud by se mi taky zamlouval! A! Jejich produkty neobsahují palmový olej! VOLEJTE SLÁVA A TŘI DNY SE RADUJTE.


Mínus (pro někoho): Výrobky nenajdete v obyčejných supermarketech.
Plus: Kvalitní suroviny, nádherné obaly a absence palmového tuku zaručená. K našemu štěstí existuje i český internetový obchod www.uncleroys.cz, kde najdete vše, po čem Vaše srdce touží! Taktéž by se měli výrobky objevovat v obchodech s delikatesami a farmářskými potravinami. Zeptejte se na ně ve svém obchůdku. :)



Ochutnala jsem: 
hořčičný olej
mango&chilli chutney,
hořčici s medvědím česnekem

Mango&Chilli chutney

V chutney se objevovaly větší kusy manga, což hodnotím velice kladně. Chuť byla příjemná, sladší, mírně ostrá a díky tomu jsme chutney využívali v kuchyni i místo sweet chilli omáčky k hlavním chodům (Tofu s mangovým chutney Uncle Roy's). Konzistence je podobná řidší marmeládě. Celkově jsme s tímto výrobkem byli moc spokojení a chutney nám velice zachutnalo. Doporučuji vyzkoušet. :) Neobsahuje žádné umělé látky!

Složení: mango (63%), cukr, sladový ocet, chilli, zázvor, sůl, hořčičné semeno, směs koření, pepř, římský kmín
Cena: 139 ,- / 223 g


Hořčice s medvědím česnekem

Konzistencí je hořčice krémová a sametová. Pokud máte radši dižonskou s kousky hořčičných semínek, bohužel tady nenajdete žádné. Za to Vás překvapí kousky lístků medvědího česneku! Jedná se o jemnější a ne tak ostrý typ česneku, takže Vám výrazně nezmění chutě ani dech. Nám moc chutnala. :) (Skvělá je i třeba jen tak namazaná na chleba nebo součástí dresingu na salát.)

Složení: voda, hořčičná mouka (16%), jablkové pyré, pálenkový ocet, cukr, sůl, list česneku medvědího (2%), česnekový extrakt, koření

Cena: 139,- / 190 g



Hořčičný olej

Chutí nijak nezasahuje do samotného pokrmu a dá se využít v teplé i studené kuchyni. My ho přidávali například do dresingů na salát nebo jen tak na zeleninu a chutnal. :3 Je bohatý na vitamin E, omega 3 mastné kyseliny a neobsahuje žádné GMO ani kyselinu erukovou (atrogenní kyselina dříve se vyskytující v řepce olejné). Tabulka o obsahu látek v oleji hovoří sama za sebe. :) Hořčičný olej je možná nejzdravější ze všech! Za mě rozhodně ANO.

Složení: čistý extra virgin hořčičný olej lisovaný za studena
Cena: 249,- / 250 ml




Veškeré produkty najdete na: uncleroys.cz! :)

Doufám, že se Vám dnešní recenze líbila a užíváte si babí léto, které máme za okny. :)
Mějte se krásně a něco pro to udělejte! Vaše Štěpánka <3

Follow on Bloglovin

5 komentářů:

  1. Volejte sláva a tři se radujte, hahah, to bylo super :D hned jsem si vzpomněla na tu pohádku :)) Rozhodně je to super, že nepoužívají palmový olej, to se mi moc líbí, ihned to musím omrknout pořádně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře. O hořčičném oleji jsem nikdy neslyšela. Palmový olej už mě štve, nedávno jsem si všimla že je v perníčkách a to byly bez polevy a náplně!

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhodla jsem se, že proti PO budu brojit ještě víc. :) Je to vážně hrůza.. i v perníčcích? Achjo. Bohužel je už asi vážně všude.. :/

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: