Kakaový jáhelník

Dobré ráno, světě! Touhle dobou, už tu dávno měl být foto-post o naší mini dovolené v Rakousku, ale zasekla jsem se při úpravě fotografií. Za tři dny jsem jich stihla nacvakat 602, takže vybrat jen ty nejhezčí je pro mě nesmírně obtížné. Článek se tedy mírně opozdí, ale slibuji, že si na něm dám o to více záležet!

Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na kakaový jáhelník s rozinkami, brusinkami, goji a spoustou dalších zdravých přísad! Výborně se hodí k snídani i k uctění návštěvy s bezlepkovou dietou. Doporučuji dozdobit sezónním ovocem a úspěch bude zaručen!



Budeme potřebovat:
  • 200 g jáhel v suchém stavu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžíce goji
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžíce brusinek
  • 1 lžíce sušené aronie
  • 1 hrst oblíbených oříšků a semínek 
  • libovolné ovoce
  • tuk na vymazání formy
Postup:
Jáhly několikrát spaříme a propereme horkou vodou. Poté přidáme 2,5x množství vody, špetku soli a lžíci másla a dáme vařit do změknutí. Jáhlovou kaši nalijeme do mísy. Přidáme vejce, med, kakao, skořici, jedlou sodu a sušené přísady. 
Hotové těsto nalijeme do připravené a tukem vymazané formy. Pokud chceme, posypeme oříšky a libovolným ovocem. Dáme péct na 25-30 minut při 180 °C. Přeji dobrou chuť!




Jak se Vám líbil dnešní recept? Pečete někdy jáhelník doma?
Znáte někoho s bezlepkovou dietou?
Díky, že jste se mnou a užijte si krásné léto!
Vaše Štěpánka 💕


Mohlo by se Vám líbit:

Komentáře

  1. Už jsem doma jáhelník zkoušela, ale ten tvůj vypadá mnohem lépe :) mám ráda jáhly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jáhelník dělala jednou a vůbec se mi nepovedl, nebyl dobrý.. Ale byl to úplně jiný recept, než píšeš, takže možná časem překonám tu nechuť a zkusím to znova :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle! Nikdy jsem nic takového nejedla :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  4. 😍Diky holky! M* - U jahel je nejdulezitejsi sparit je horkou vodou, aby ztratily svou hořkou chuť. 😊😊 mozna proto se napoprve nepovedl 😒?

    OdpovědětVymazat
  5. Musela jsem si vygooglit, co to ty jáhly vůbec jsou :D Dohromady to vypadá skvěle, ale nedovedu si představit, jak to chutná :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Zatím jsem jáhly vůbec nikdy neochutnala. Ale tvůj jáhelník vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Oblíbené příspěvky