Kokosové mléko za pár minut

Krásný večer nejdražší čtenáři a čtenářky!
Včera jsem se po zkoušce pustila do výroby svého historicky prvního domácího kokosového mléka. Určitě ne naposledy! Celé jsme ho využili na kokosovou kari polévku z kuřecího vývaru, kterému spolu s citrónem dodalo skvělý šmrnc. Jistě se ovšem hodí stejně dobře i na přípravu ovesné kaše, pudinků a nebo jen tak - teplé se skořicí. Mám v plánu vyzkoušet někdy příště například i makové, mandlové či lísko-oříškové. Uvidíme, které bude nejchutnější! Máte pro mě tip? Které rostlinné mléko patří mezi Vaše oblíbené?



Na jednu 0,5l lahev budeme potřebovat:
  • 100 g sušeného kokosu
  • vodu
  • plátno / čistou utěrku
  • smoothie maker / mixér
Postup je velmi snadný - kokos zalijte vodou a mixujte dohladka (nám to na smoothie makeru zabralo asi 10 minut). Následně přeceďte do misky přes plátěnou utěrku a vyždímejte kokosovou drť do poslední kapky. A je hotovo. Kokosové mléko uchováváme v lednici obdobným způsobem jako mléko kravské. Po nějaké době se na povrchu vysráží kokosový tuk, nelekejte se ho. Je velmi zdravý a své použití si jistě najde. Můžete ho používat v kuchyni či jako přírodní kosmetiku. :) Dobrou chuť! 




Znáte kokosové mléko a používáte ho v kuchyni? Já kombinaci kari - kokos - citron miluji. :) Pokud by někdo měl zájem, ráda poskytnu někdy příště i recept na kokosovou kuřecí kari polévku.

Mějte se krásně a něco pro to udělejte!
Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by Vás zde zaujmout:


6 komentářů:

  1. Děkuji za recept, mám ráda alpro kokosový mléko, ale toto je zdravější, určitě ho vyzkouším a polévka by mě moc lákala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě jsme ji určitě nedělali naposledy a příště si ji nafotím na nový článěk! :) Děkuji! Š.

      Vymazat
  2. Už dlouho se chystám, že bych chtěla vyzkoušet kokosové mléko od Alpra, ale myslím, že tvůj recept bude lepší varianta. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, tak to je skvelé! Už dlhšie som sa chystala vyrobiť si takéto mlieko aj ja, pretože tie v obchodoch sú šialene drahé. Myslím, že podobným spôsobom sa bude dať vyrobiť aj mandľové.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  4. Mléko nemusím, ale miluju všechno, co je kokosový takže tipuju že bych ho stejně vypila na jeden nádech :D

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že tohle vyzkouším. Při cenách kokos.mléka v plechovce je tohle dost výhodná varianta.

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: