❤️ Čtenáři blogu:

Pesto z medvědího česneku

Sezóna divokého česneku je v plném proudu! Pojďte si se mnou připravit pesto s parmazánem, díky kterému si jeho chuť budete moci užívat ještě do příštího jara.



Na jednu skleničku budeme potřebovat:

  • 1 velký svazek listů medvědího česneku
  • 2-3 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1/2 misky (1 malý šálek) vlašských ořechů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
Listy medvědího česneku si opereme a osušíme. Natrháme je na velké kusy, které vhodíme do výkonného mixéru (lze použít i silný tyčový mixér), posolíme, přidáme ořechy, parmazán a 4 lžíce olivového oleje. Mixujeme dokud nám nevznikne hladká zelená pasta. Pomáháme si stěrkou u nerozmělněných listů po okraji nádoby. 

Pesto můžeme uchovávat v mrazáku a po otevření v lednici po dobu trvanlivosti použitého parmazánu. Hodí se na chléb, na ozdobení polévek a k masu. Přeji dobrou chuť! 



Už jste někdy ochutnali divoký česnek? Tato jarní cibulovina roste jako plevel v listnatých lesích a snadno si ji můžete přenést na vlastní zahrádku a pěstovat na záhonu nebo v květináči. Snad se Vám podaří v přírodě najít!

Mějte se krásně a užívejte si jara,

Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by Vás zajímat:
Sladká chili omáčka
Slané křoupání - krekry k tv
Staročeský chléb (se salátem a hořčičným dresingem)

Komentáře

Instagram @Stepanka_T

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky