❤️ Čtenáři blogu:

Burrito Grande!

Z mexických placek tortill si doma můžeme vytvářet neuvěřitelnou škálu jídel! V jejich názvech by se člověk bez Googlu lehce spletl. Tak například: tacos, nachos, fajita, enchilada, chimichanga, arepa, cachapa a nebo třeba quesadila (ta je po burritos má druhá nejoblíbenější ale i tak si na název nikdy nemůžu vzpomenout)! Doufám, že jednou budu moct všechny ochutnat přímo v Mexiku, ale do té doby mě čeká spoustu experimentování s náplněmi pěkně doma. Přineste si na svůj domácí stůl trochu exotiky s dnešním receptem. :)


Budeme potřebovat (6 ks):
  • jedno balení celozrnných tortill (6 ks - Lidl)
  • 12 plátků tvrdého sýru eidam min. 40%
  • 1 plechovka červených fazolí
  • ledový salát (1 velký list/ 1 ks)
  • rukola
  • 2 rajčata
  • 1/2 cibule
  • Kupovaný nebo domácí dresing:
    •  2 lžíce kečupu
    • 1 lžička hořčice
    • 4 lžíce bílého jogurtu (3%)
    • špetka soli a pepře
    • 1 lžička balzamikového octa
    • 1/2 lžičky kari
    • bazalka, oregáno
Připravíme si předem do misek veškeré suroviny na náplň a domácí dresing. Na teflonové pánvi ohřejeme placku z obou stran (teplá se lépe skládá). Přemístíme ji na talíř, pomažeme z poloviny dresingem a do oblasti v centrální rovině blíže hornímu okraji vrstvíme náplň (do tvaru obdélníku) - sýr, fazole, rukola, rajčata, cibule, ledový salát. Poté překlopíme přes "obdélník" náplně pravý a levý okraj tortily, nakonec horní okraj a smotáme do tvaru burrita. Doporučuji podívat se na video ZDE. :) Věřte mi, že u třetí tortilly už budete jako profesionál! Dobrou chuť. 


Vyhledáváte mexickou kuchyni? A co z ní máte nejraději? Děláte si někdy burritos doma?
My celkem často a nejen ve vegetariánské verzi!

Užijte si krásný den,
Vaše Štěpánka 💕
Mohlo by se Vám také zalíbit:

Komentáře

Instagram @Stepanka_T

Follow

Počet návštěv:

Oblíbené příspěvky