Jak ušetřit za jídlo? Prázdninové objevy

Zdravím vás u dnešního foto článku o novinkách a objevech, které mě učarovaly během letošního července a srpna. Mimo jiné Vám prozradím i své tajemství, jak to, že nakupuji původně velmi drahé a kvalitní potraviny za zlomek ceny... A není to vůbec složité.


V červnu se mi podařilo v soutěži na Instagramu vyhrát balíček těchto roztomilých veganských a bezlepkových tyčinek Passion Bars od českého výrobce. Ačkoli jsou rozměrově miniaturní, skvěle zasytí a vejdou se třeba i do kapsy. Chuťově jsem se je rozhodla oznámkovat hvězdičkami od 1 do 5. Celkově jsou to však tyčinky s převahou datlí, které vždy převálcují každou další přísadu, což je trochu škoda. Občas ovšem přijdou k chuti a celkově jsem z nich byla nadšená. :)

HODNOCENÍ: Piňa Colada - 4*, Višňová pralinka - 3*, Jahoda a banán - 5*, Švestkový perník 5*, Brownie - 2*, Proteinová tyčinka - 3*, Karobová kokoska - 3*.


První novinkou, kterou bych Vám chtěla představit jsou tyto veganské ovocné tyčinky bez přidaného cukru od Emco.

Na ukázku složení třešňové tyčinky, kde najdete 18 třešní, jablko a 28 rozinek. Poctivá ovocná svačinka, když nestíháte a potřebujete doplnit vitaminy a vlákninu. Mně nejvíce chutnala třešňová a příteli jahodová. Určitě stojí za to!


Až budete příště dělat nepečený cheesecake se sušenkovým těstem, můžete vyzkoušet jako já tyto zdravější ovesné. Volím je zejména pro jejich obsah vlákniny a absenci palmového tuku.:)



Tip od mojí maminky: Do buchet s ovocem a perníků zkuste přidat Mixed Spice od Marks&Spencer. Jde o směs pomerančové kůry a různých mletých koření a dodá každému moučníku luxusní vůni i příchuť. Jednu malou skleničku, která ovšem obsahuje dohromady 50 g koření, seženete za 75 Korun ve všech pobočkách M&S.




Už jste viděli doporučení Jana Tuny a jeho týmu ohledně oblíbených ciderů? Pořad nezávislé televize Stream - A DOST!, kde vystupuje v roli moderátora, s přítelem pravidelně sledujeme a inspiruji se jeho radami při všech nákupech. Díl o ciderech najdete TADY a ačkoli můj oblíbený FizzCider v testech nenajdete, poslechněte si alespoň rady ohledně výběru správného cideru. Fizz je všechny splňuje a nestojí svět. :)



Neodpustím si ještě jednou zmínit náš gastro objev v Českých Budějovicích, o kterém jsem se letmo zmiňovala v minulém článku s receptem na San Francisco Burgery. Protože mám doma chlapa s velkým CH (💕) v restauraci s těmito "mazlíky" si objednává z pravidla XXL či maxi velikosti. A právě v Budějovicích jsme našli restauraci, která uspokojila perfektně jeho i moje očekávání. XXL Big Poppa burger měl díky dvojité porci masa konečně právo pojímat přízvisko Maxi, chuťově neměl chybu a proto si zaslouží i Vaši pozornost! Jestli to máte do jižních Čech kousek, určitě navštivte Pizza & Burger Big Poppa. Já měla Pippa Burger se švestkovou omáčkou a byla to slast... Víc takových restaurací!


No a jestli čekáte na můj tip o výhodných nákupech, čtěte pozorně. Tohle léto jsem získala brigádu, která mě zatím naplňovala nejvíc ze všech. Už jsem zkusila kde co: servírku-Baristku v kavárně, dozor na koupališti, barmanku, holku pro všechno v McDonnald's,...

Letos jsem měla štěstí na skvělé místo. Pracovala jsem v Marks&Spencer v oddělení jídla. Poznala jsem tu báječné lidi, dělala práci, která mě bavila a kde-co se tu přiučila. Jestli tento obchod znáte, je vám jasné, že jde o velmi drahé potraviny. Na druhou stranu, kvalitou jsou daleko před ostatními řetězci. A má rada se týká právě M&S: lze tu nakoupit za ceny mnohem nižší, když přijdete ve správný čas. Stačí počkat si na slevy. Každý den tu najdete něco zlevněného a největší šanci budete mít před koncem otevírací doby, tedy před 9 večer. Nemáte zač. :)

Jde o další důkaz toho, že i s málem se dá stravovat kvalitně a zdravě.

Já jsem tu nakoupila třeba právě tuto FairTrade hořkou čokoládu s černým rybízem a lékořicí (jen za 18 Korun). Do její chuti jsem se naprosto zamilovala. Lékořicové bonbony nemusím, ale zde funguje pouze jako "nevýrazné křupání" a prim hraje chuť kakaa a ovoce.

 



Máte nějaké vlastní objevy? Co Vás dnes zaujalo nejvíce? A nakupujete v Marks&Spencer?

Mějte se,
Vaše Štěpánka 💕

8 komentářů:

  1. Super článok :) Tie tyčinky poznám milujem ich! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ty tyčinky miluju! Pěkný článek:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty veganský bezlepkový tyčinky vidím poprvé :) od Emco jsem jednou jednu měla a popravdě mi vůbec nechutnala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, úplně mi mluví z duše :-) raw tyčinky miluji, kupuji si pořád nějaké ke svačině do práce. A taky tyčinky Cerea, na těch mám závislost :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. Super tip, moc děkuji, Marks and Spencer miluji! :)
    Leni z lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam ten burger. Jinak v M&S nakupuji ráda, vždy najdu něco super 😄 Akorát ty tyčiky - ať kupuji kde kupujo, zdravé i nezdravé prostě mi to nechutná 😄
    SmileThess

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: